Hazte Oir
Identificades trenta persones que donaven suport a les acusades per protestar davant l’autobús d’Hazte Oír
Les acusades per manifestar-se davant l’autobús contra la llei de violència de gènere s’han mantingut en el seu dret a no declarar i les seues advocades senyalen la incongruència de la denúncia de l’associació ultraconservadora. El dia de la citació, una trentena de persones concentrades per a mostrar el seu suport van ser identificades per la Policia Nacional.
.jpg?v=63730657436 2000w)
L’11 de juliol a les 10h es va convocar una concentració à la Ciutat de la Justícia per tal de donar suport als activistes citats a declarar per haver-se manifestat contra l’autobús noliejat per l’associació ultraconservadora Hazte Oír. La convocatòria la van dur a terme l’Assemblea Feminista, l’organització Alerta Solidària i la plataforma València sense Mordassa. És el dia en què han estat citades davant el jutge les tres persones que protestaren contra l’autobús quan el va aturar la policia i que van ser acusades per Hazte Oír per “danys, coaccions i delictes d’odi”.
Segons l’advocada de la defensa Maria Josep Matés, la instrucció de la denúncia interposada per l’associació Hazte Oír està en un moment molt inicial: “Es fa referència a la intercepció per part de la Policia Local i a Joan Ribó, però és una denúncia genèrica i no sabem si hi ha més procediments”. Pensa que no prosperarà el procés, ja que, segons afirma, “estan encausades per participar en una protesta legítima”, i afegeix que “la intencionalitat de l'entitat interposant la denúncia és purament política i, per tant, no pensem que tinga base per a prosperar”.
Fran, multat en 2017 durant la protesta cap al primer bus d’Hazte Oír que va circular contra la comunitat LGTBI+ i els seus drets, i en aquesta ocasió denunciat i detingut per defensar la Llei contra la violència de gènere, insisteix: “És molt trist i molt indignant que estiguem ací només per protestar contra l’odi. És il·lògic acusar-nos a nosaltres d’un delicte d’odi”.
En aquest sentit, la seua advocada, Mercé Teodoro, diu: “El que s’està denunciant no és un fet delictiu, és una protesta legítima", i afegeix: “Els motius dels denunciants i del mateix autobús són fer propaganda d'una determinada ideologia i ara victimitzar-se per també fer-se propaganda”. Per tant, estimen que no és una denúncia legítima i no creuen que els fets siguen constitutius de cap delicte. L’advocada considera que “aquestes organitzacions volen fer-se passar per víctimes, quan el que són, és victimaris”, i assenyala que no es pot comparar la lluita feminista i la lluita contra la violència masclista amb el nazisme: “Això és una falta de respecte, no només a les dones, a les víctimes, sinó a tota la humanitat. Els nostres clients no han fet més que reivindicar la llibertat, els drets i la igualtat per a totes les persones independentment del seu sexe, de la seua adscripció a un gènere i de la seua opció sexual”.Segons les advocades, la identificació de les denunciades s’ha fet a partir de fotografies o vídeos en xarxes socials, ja que expliquen que la protesta no va ser multitudinària i haguera passat desapercebuda si no fóra perquè “els denunciants busquen una projecció pública del seu discurs”.
Per la seua banda, la Policia Nacional va identificar a una trentena de persones que havien acudit per donar suport a les acusades. Només arribar i treure la pancarta van identificar a les 14 persones que estaven allí. “Ja arribaran més” va ser la resposta que un dels agents de l’ordre va donar a les manifestants quan aquestes els recordaven que la prohibició per reunió espontània és a partir de vint persones. Malgrat això, els agents van esperar fins quasi el final de la concentració per continuar amb les identificacions, fins arribar a unes 30 persones.
Hazte Oir
Acusadas de incitación al odio por protestar ante el bus de Hazte Oír en Valencia
Tres personas han recibido citaciones de la policía por protestar ante el bus de Hazte Oír contra la ley de violencia de género. La organización de extrema derecha les acusa de daños, coacciones e incitación al odio.
Relacionadas
Murcia
Extrema derecha
La Fiscalía de Murcia investigará si el presidente de Vox Murcia ha incurrido en delitos de odio
Opinión
Integración, valores europeos, y otros grandes chistes racistas
Opinión
Lo de Torre Pacheco tiene un nombre: terrorismo supremacista blanco
Comunidad de Madrid
Los bomberos forestales madrileños inician una huelga de un mes
Economía
¿Cómo funciona el mecanismo de defensa que Europa podría activar contra los aranceles de Trump?
El Salto n.79
La celulosa o la vida: periodismo situado y lucha social para frenar un ecocidio
Dependencia
El Gobierno reduce al 27% la inversión en el sistema de dependencia
Maternidad
La discriminación de las familias monoparentales por los permisos de nacimiento llega al TEDH
Fronteras
Las devoluciones en caliente de solicitantes de asilo pasan a ser política oficial en Alemania
Últimas
Comunidad El Salto
El Salto estrena nueva página: una web como una casa
Palestina
Israel despeja la zona de Rafah para su “ciudad humanitaria”, denunciada como un futuro campo de concentración
Alicante
Denuncian cortes de suministro en pleno verano por parte de Aguas de Alicante
Junta de Andalucía
La Audiencia de Sevilla eleva a la UE la sentencia absolutoria del Constitucional del caso ERE
Sindicatos
Extremadura con Las Seis de La Suiza
Opinión
Redes sociales
Todos vivimos ahora en el castillo del vampiro
Palestina
La coordinadora europea contra el antisemitismo dice que los informes sobre la hambruna en Gaza “son rumores”
Euskal Herria
“No matan los ríos, mares ni montañas, matan las políticas migratorias”
Palestina
Más de mil caras conocidas de la cultura exigen al Gobierno que cese la venta de armas a Israel
Recomendadas
Málaga
Málaga, el punto de inversión para los fondos israelíes a pie de playa
Feminismos
Patricia Reguero
“Mis relatos están escritos al lado de otras, arropada por la escucha de otras”
LGTBIAQ+
Mana Muscarsel
“La amistad da más juego para salir de la lógica de la familia porque tiene menos reglas"
Barcelona
El reciclaje invisible: la relación entre la chatarra y la ciudad de Barcelona
Para comentar en este artículo tienes que estar registrado. Si ya tienes una cuenta, inicia sesión. Si todavía no la tienes, puedes crear una aquí en dos minutos sin coste ni números de cuenta.
Si eres socio/a puedes comentar sin moderación previa y valorar comentarios. El resto de comentarios son moderados y aprobados por la Redacción de El Salto. Para comentar sin moderación, ¡suscríbete!