Ester Fayos

Artículos

Vivienda
Las familias de un bloque del Cabanyal, en lucha contra el fondo de inversión Cerberus

El Espacio Vecinal del Cabanyal ha anunciado una campaña de movilización en septiembre para conseguir una alternativa habitacional para las cuatro familias del bloque de pisos ubicado en la calle Vicente Brull de la ciudad de Valencia, el cual fue embargado en el año 2015 por el BBVA y ahora es propiedad de Divarian, una de las sociedades del fondo buitre Cerberus que ha detenido las negociaciones con las inquilinas.

Arte
Entrevista a Paula Bonet, pintora feminista
Paula Bonet, dibuixant i pintora de Vila-real, abraça la causa feminista en totes les seues obres.
Arte
Entrevista a Paula Bonet
Paula Bonet es dibujante y pintora. Autora de diversos libros, esta artista de Vila-real trabaja actualmente en su proyecto 'Roedores'
Laboral
Marina d’Or, ciutat d’explotació

Part de la plantilla de Marina d’Or ha iniciat una campanya per organitzar una vaga durant els mesos d’estiu amb l’objectiu de trobar solucions als problemes que enfronten. Els salaris insuficients, les llargues jornades laborals i la carència d’eines de prevenció laboral concentren les seues reivindicacions.

Laboral
Marina d’Or, ciudad de explotación
Parte de la plantilla de Marina d’Or ha iniciado una campaña para organizar una huelga durante los meses de verano para encontrar soluciones a los bajos salarios, las largas jornadas laborales y la carencia de herramientas de prevención laboral.
Memoria histórica
Las fosas de la vergüenza
En el cementerio de Paterna (València) hay 2.238 personas fusiladas de entre las decenas de miles que hay repartidas por todo el Estado.
Memoria histórica
Les fosses de la vergonya
Al cementeri de Paterna hi ha 2.238 persones afusellades de les desenes de milers que hi ha arreu de l’Estat.
Educación
Educant en llibertat i autonomia
Les escoles lliures creixen en nombre i alumnat. A l’Estat espanyol existeixen 307 centres que segueixen una filosofia educativa basada en la llibertat
Energía
La cara oculta del sistema elèctric
A l’Estat espanyol es paguen els rebuts de llum més elevats, en comparació amb la resta de països de la Unió Europea.
Centros sociales
Nova ofensiva contra La Cosa Nostra
L’Agència Espanyola de protecció de dades exigeix conéixer l’origen d’una imatge compartida pel col·lectiu per denunciar un “assalt policial”.
Huelga feminista
La vaga feminista pren Castelló
Castelló s’ha sumat a la vaga feminista del 8 de març sota la reivindicació ‘Si nosaltres parem, s’atura el món’
Tren de alta velocidad
L’AVE "fantasma" de Castelló
Juan Ramón Ferrandis, exsecretari general del Sindicat de Transports CGT-València, critica que la doble plataforma afectarà a l’Horta Valenciana.
Tren de alta velocidad
El AVE "fantasma" de Castelló
Juan Ramón Ferrandis, secretario general del Sindicato de Transportes CGT-València, critica que la doble plataforma afectará a l'Horta Valenciana.
Centros sociales
Nova denúncia per a La Cosa Nostra
Els militants culpen a les autoritats de prevaricació i creuen que “estan dictant una resolució injusta i contrària a la llei”.
CGT
Entrevista al sindicalista Víctor Tormo
Víctor Tormo, sindicalista de la CGT Castelló, va ser absolt d’una acusació per la qual li demanaven 3 anys de presó i més de 12.000 euros d’indemnització
CGT
L’activista Víctor Tormo queda absolt
L’activista s’enfrontava a una petició de tres anys de presó i 12.000 euros d’indemnització per publicar a Facebook una fotografia de policies secrets.
Antifascismo
Castelló pren els carrers contra el feixisme
Les Brigades Antifeixistes han convocat una manifestació, per a denunciar l’auge de l’extrema dreta i la repressió de l’Estat espanyol
Feminismos
Imaginària reivindica el feminisme a Castelló
El festival Imaginària celebra la Jornada d’Imatge per reflexionar sobre dona i fotografía de la mà d’expertes i professionals del sector
Valencia
Una iai@flauta acusada de delicte d’odi
La iai@flauta Amparo Molina ha estat acusada d’un delicte d'odi i agressions a una parella durant la manifestació de l’1 d’octubre
Infraestructuras
La Molt Alta Tensió: Necessitat o especulació?
El cablejat de la línea de Molt Alta Tensió circula per 16 municipis de les comarques del nord de Castelló.
Anarquismo
Castelló es rendeix al llibre anarquista
La ciutadania castellonenca se cita en el centre autogestionat La Verduleria per a familiaritzar-se amb el pensament anarquista.

Fotos