Movimiento vecinal
Naix la campanya "València no està en venda" per defensar el territori i l'habitatge

La campanya parteix de la unió d'associacions veïnals i defensa un model de ciutat on les necessitats dels veïns i veïnes siguen més importants que l'interés turístic.

Més de 10 col·lectius i associacions veïnals han presentat hui a la Plaça de Benimaclet la campanya València no està en venda amb l'objectiu de "protegir el territori i defensar l'habitatge" a la ciutat. La campanya és la saó de moltes associacions veïnals unificades per fer front a la gentrificació i al model de ciutat plantejat des de l'Ajuntament de València.

"La gentrificació és una de les línies d'actuació de la campanya, que alerta de l'expulsió de centenars de veïnes de les seues cases

Entre les demandes de València no està en venda destaquen la paralització de projectes d'ampliació a la ciutat, amb menció especial per al port de València, i l'aplicació d'un model de ciutat que tinga en compte la vida de les seues veïnes front a l'interés turístic. Des de la campanya han exigit una reflexió entorn al model de ciutat en el futur així com "alternatives de desurbanització, desclassificació del sol o regulació dels preus del lloguer."

lluites-amenaces-territori-valencia-no-esta-en-venda
La campanya per fer front a l'especulació sobre l'habitatge i la destrucció del territori a València elabora un mapa per tal d'identificar les amenaces i lluites visible al seu web: www.valencianoestaenvenda.org

La gentrificació és una de les línies d'actuació de la campanya, que alerta de l'expulsió de centenars de veïnes de les seues cases per l'augment del preu de l'habitatge a la ciutat. En aquest sentit, han demanat mesures que protegeixen el veïnat precari en perill d'expulsió i potencien l'atur dels desnonaments. "Al barri de Ciutat Vella tenim un 10% de vivendes que estan en Airbnb, en altres barris com Russafa o El Cabanyal el percentatge ja supera el 5%" apunten des de la campanya.

Desahucios
Expulsan a una familia tras 18 años de alquiler
La plataforma vecinal Cuidem Benimaclet ha criticado la Ley de Arrendamiento Urbano por considerarla “injusta”.

Les portaveus de la campanya han assenyalat que el turisme està encarint el preu de l'habitatge i acabant amb el teixit social de molts barris, a més l'han situat com la causa principal de l'augment generalitzat de preus a la ciutat que provoca l'expulsió de veïnes en barris com Orriols, Patraix, Benimaclet o Saïdia. Des de la campanya alerten de la part de responsabilitat de les administracions públiques amb l'expulsió de famílies que ocupen habitatges públics, com és el cas del barri de la Coma o el bloc dels Portuaris del Cabanyal.

Valencia
El Clot, més enllà de la mirada
Al bloc dels Portuaris, al barri mariner del Cabanyal de València, una comunitat plena de vida resistix els embats de la degradació, la gentrificació i l’estigma des de l’època del Partit Popular.

Dins de les seues reivindicacions València no està en venda proposa "una perspectiva ecologista de l'urbanisme" per a parlar de canvi climàtic i d'un model que no tinga la terra com una mercaderia. A més, ha demanat a l'ajuntament que prenga mesures contra la mercantilització de l'espai públic com a lloc d'oci, entre elles que reconega barris com Russafa com a "zona turísticament saturada."

Durant l'acte de presentació les distintes portaveus han denunciat un procés d'especulació fet d'esquena a la gent i per al benefici de les elits empresarials. "És important decidir el nostre futur en benefici d'una majoria social cada vegada més precaritzada", alerten. Per finalitzar la intervenció apunten: "Aquests nous governs, a l'igual que els anteriors, giren l'esquena a centenars de famílies en risc d'exclusió social, mentre que no posen impediments a l'especulació de l'habitatge que expulsa al veïnat."

valencia-no-esta-en-venda-campanya-presentacio
Lectura del manifest de la campanya València no està en venda a la plaça de Benimaclet consultable al seu web: www.valencianoestaenvenda.org Rafel Atez

Els col·lectius i moviments veïnals sotasignants de la campanya són Acció Ecologista-Agró,Alboraia Horta i Litoral,AVV Campolivar,AVV Castellar-l’Oliveral,AVV Natzaret, Ca Revolta,Col·lectiu Veïnal Arrancapins,Construint Malilla,Coordinadora per la Protecció de Les Moles,Crecer en La Coma, CSOA L’Horta, Cuidem Benimaclet, Ecologistes en acció, EntreBarris, Espai Veïnal del Cabanyal, Fem Via,Godella en lluita contra les Inundacions i defensa del Medi Ambient, Horta és Futur No a la ZAL, Intersindical Valenciana, Per l’Horta, Perifèries, Plataforma pel Dret a Decidir, Russafa VeïnalSalvem Godella, Taula per la Partida de Dalt, València per l’Aire i Veïnat en perill d’extinció.

Totes les lluites que duen endavant aquests moviments són consultables al web que la campanya ha posat en funcionament: www.valencianoestaenvenda.org

Movimiento vecinal
València no quiere ponerse en venta
Alrededor de 5.000 personas de más de 140 colectivos de toda la ciudad de València se manifestaron ayer en defensa de un nuevo modelo de ciudad.

Relacionadas

Especulación urbanística
Hasta siempre, Calderón

El antiguo estadio del Atlético de Madrid desaparece y el club vende los terrenos por 100 millones de euros para hacer viviendas de lujo.

Especulación urbanística
Tetuán, foco de la batalla por el suelo

El distrito de Tetuán es el foco de la especulación sobre el suelo. Se trata de un área en el que las zonas castigadas conviven con el lujo de calles de alto standing. El proceso de especulación sobre el suelo de esta zona del norte de Madrid ha comenzado tarde, pero está en plena escalada.

Medio ambiente
Un polvorín a punto de estallar en pleno Parque Nacional de Guadarrama

La concesión sobre la que se asientan 400 viviendas construidas en monte de uso público en el Puerto de Navacerrada y la colonia de Camorritos, en Cercedilla, acaba de finalizar tras 99 años vigente. Sus ocupantes podrían verse obligados a abandonar los inmuebles.

0 Comentarios

Destacadas

Brexit
Cómo puede ser el Brexit de Boris Johnson

El nuevo primer ministro Británico representa el ala dura de los conservadores y tendrá como cometido llevar a cabo un Brexit “duro” antes del 31 de octubre.

Pensamiento
Suely Rolnik: “Hay que hacer todo un trabajo de descolonización del deseo”

La pensadora brasileña Suely Rolnik busca más allá del sujeto para apuntar a las “fuerzas del vivo” que pugnan por fecundar semillas de otros mundos. Advierte de que si no cambian las subjetividades será imposible avanzar en el ámbito de la macropolítica.

Congreso de los Diputados
Unidas Podemos se abstiene y al PSOE le faltan 46 votos de cara a la votación decisiva

Como se esperaba, el PSOE no ha obtenido la mayoría absoluta de la cámara. El próximo jueves se producirá la votación definitiva, en la que el voto de Unidas Podemos, PNV y otros partidos que se han abstenido hoy serán claves.

Síndrome de alienación parental (SAP)
La Real Academia de Medicina eliminará la única alusión al SAP de su diccionario
El Diccionario de Términos Médicos incluyó en 2011 una referencia al “síndrome de alienación parental” dentro de la definición de “maltrato infantil”.
Residuos
Frente ecologista para que España adopte el sistema de depósito

Entidades nacionales e internacionales abogan por los Sistemas de Depósito, Devolución y Retorno como único camino posible para aumentar las tasas de reciclaje de envases, cumplir con los objetivos fijados por la UE y frenar el abandono diario de millones de botellas y latas en el medio.

Últimas

Opinión
Indibidualismo kolektiboa eta humanitate digitalak

Egoistak gara infinituraino, baina ez beti.  Geurekoiak gara inporta duten gaietan eta gai horietan eragiteko daukagun ahalmena erabiltzerakoan. Indibidualista solidario-ustekoz osaturiko gizarte batean bizi gara.

Becarios
Condenan a la Universidad Carlos III a readmitir como trabajadora a una falsa becaria

El Juzgado de lo Social número 21 de Madrid reconoce la relación laboral y condena a la Carlos III a readmitir a una becaria despedida tras dos años haciendo labores administrativas.

Educación
Granada, ciudad de la concertada

En todas las capitales de provincia de Andalucía, la educación concertada tiene una presencia notable. Excepto en Jaén y en Almería, este modelo de enseñanza supone el 40% del total, mientras que en Cádiz y Granada supera incluso a la pública. Las asociaciones de madres y padres advierten de los perjuicios que esto puede tener en la financiación de la red pública. Algunos sindicatos denuncian que esta situación puede convertir en guetos algunos colegios.

Insólita Península
La olmeda que resiste

En las afueras de Cieza, al otro lado del puente de los Nueve Ojos, la olmeda de Maripinar marca los límites de la carretera RM-532.