Desahucios
Espai Veïnal Cabanyal anuncia accions contra el BBVA i el fons Divarian en setembre

El col·lectiu Espai Veïnal del Cabanyal anuncia amb el hashtag #CABANYALvsDIVARIAN i el vídeo que publiquen hui a les seues xarxes socials l'inici d'una campanya d'accions contra el banc BBVA i el seu fons d'inversió Divarian per tal d'aturar el quint intent de desnonament que enfronten a l'edifici del carrer Vicent Brull 67 del barri mariner de València; on viuen Sara Bermúdez, els seus quatre fills menors d'edat i la seua parella, i on també resideixen tres famílies llogateres més.

divarian bbva espai veinal cabanyal
Fotograma del vídeo d'Espai Veïnal Cabanyal sobre el desnonament del C/ Vicent Brull Rafel Atez

publicado
2019-08-21 13:32

Aquest quart avís de desnonament arriba a la llar de la família de Sara Bermúdez després que Divarian, fons d'inversió que posseïx tots els actius immobiliaris del BBVA i és propietat d'este al 20% i del fons Cerberus al 80%, incomplira la seua paraula de negociar la paralització a canvi d'un lloguer social o fins que tingueren una alternativa habitacional. Opció que encara no ha ocorregut per la inacció dels serveis socials de l'Ajuntament de València. A més a més, la família de Sara es troba inclosa a la borsa d'habitatge urgent des de fa més d'un any, una vegada demostrada la seua vulnerabilitat socioeconòmica.

divarian bbva
Infografia cedida per Espai Veïnal del Cabanyal sobre qui vol desnonar a les famílies del Bloc del C/ Vicent Brull 67

Malgrat tot, la família de Vicent Brull 67 no està a soles en aquesta lluita contra els grans especuladors de la vivenda; l'assemblea d'Espai Veïnal del Cabanyal porta quasi cinc anys batallant des de la solidaritat, l'autooganització i el suport mutu contra la gentrificació al barri i les seues conseqüències com ara la substitució de la població mitjançant els desallotjaments, els desnonaments o les expulsions de les veïnes per pujades del lloguer.

Des de l'assemblea cabanyalera confirmen que Divarian va faltar al seu compromís de negociació per mitjà d'un e-mail després del segon intent de desnonament on neguen la possibilitat d'un lloguer social per a la família de Vicent Brull 67, i des d'Espai Veïnal carreguen contra l'Administració de l'Ajuntament de València per la seua falta de mediació que ha provocat aquest quart desnonament.

"Sara i la seua família parteixen d'una situació d'engany per part del BBVA i Divarian i no d'una voluntat prèvia d'impagament

"Sara i la seua família parteixen d'una situació d'engany per part del BBVA i Divarian i no d'una voluntat prèvia d'impagament", així de rotund es mostra un dels portaveus d'Espai Veïnal Cabanyal qui assegura estar esperant resposta des del passat 1 d'agost per mantenir una reunió amb Isabel Lozano Lázaro, l'actual Coordinadora de Benestar i Drets Socials i Regidora de Serveis Socials, Patrimoni i Habitatge.

Per altra banda i mentre intenten un acord per la via administrativa, Espai Veïnal Cabanyal anuncia que posarà en marxa altre tipus d'accions aquesta tardor per tal d'aturar el desnonament de Vicent Brull 67, aconseguir el lloguer social o una alternativa habitacional per a la família de Sara Bermúdez, i reconeixen que les accions que tenen repercussió als mitjans de comunicació "fan més mal i causen major pressió" a aquestes entitats financeres i fons d'inversió que estan al darrere de les execucions de desnonament.

Vivienda
Las familias de un bloque del Cabanyal, en lucha contra el fondo de inversión Cerberus

El Espacio Vecinal del Cabanyal ha anunciado una campaña de movilización en septiembre para conseguir una alternativa habitacional para las cuatro familias del bloque de pisos ubicado en la calle Vicente Brull de la ciudad de Valencia, el cual fue embargado en el año 2015 por el BBVA y ahora es propiedad de Divarian, una de las sociedades del fondo buitre Cerberus que ha detenido las negociaciones con las inquilinas.

Durant la manifestació de 'València no està en venda', Sara Bermúdez explica al següent vídeo l'engany que van patir per ser desnonades de la seua casa

Relacionadas

Movimiento vecinal
València no quiere ponerse en venta
Alrededor de 5.000 personas de más de 140 colectivos de toda la ciudad de València se manifestaron ayer en defensa de un nuevo modelo de ciudad.
Patrimonio cultural
Victoria vecinal en Oviedo: el Ayuntamiento recupera la Fábrica de Gas

El tripartito formado por PSOE, IU y Somos Oviedo ha acordado la compra por 4,5 millones de los terrenos de la Fábrica de Gas, que se destinarán a actividad pública cultural.

Movimiento vecinal
Naix la campanya "València no està en venda"
La campanya parteix de la unió d'associacions veïnals i defensa un model de ciutat on les necessitats de les veïnes siguen més importants que l'interés turístic
0 Comentarios

Destacadas

Crisis climática
El Congreso decide este martes si declara la emergencia climática

La propuesta, presentada por Unidas Podemos, supondría llevar la crisis climática a lo más alto de la lista de prioridades de todas las instituciones del Estado

Opinión
Las victorias de Ascensión Mendieta
El presidente de la Comuna de Presos del franquismo recuerda cómo conoció a Ascensión Mendieta: en un avión a Argentina, donde iban a reclamar justicia.
Venezuela
Estados Unidos saca del juego a Europa en Venezuela

¿Obedeció el levantamiento de Guaidó a un plan estratégico a largo plazo para tomar las reservas de petróleo o fue una imprudencia nacida del deseo ideológico de los halcones?

Urbanismo
Libertad con minúscula

Cuando tienes un hijo, la ciudad te da la espalda, te mira con recochineo antes de enseñarte el culo y reírse de ti.

Últimas

Presos vascos
Entre uno y tres años y medio de cárcel por apoyar a presos vascos

Fiscalía, AVT y las defensas de las 47 personas acusadas en el sumario 11/13, por dar apoyo a presos de ETA, acuerdan penas de prisión de entre uno y tres años y medio de cárcel. 

Energía nuclear
¿Por qué ha triunfado este año una serie sobre Chernóbil?
El sector pronuclear ha utilizado la conversación alrededor de la serie 'Chernobyl' para relacionar la tragedia de 1986 con el pasado y confundir los hechos.
Crisis climática
Mapa: un planeta entero contra la crisis climática

El movimiento global por el clima organiza una semana de lucha que ya cuenta con 700 convocatorias y que en España se vivirá especialmente el 27 de septiembre, cuando está convocada una huelga para exigir a gobiernos e instituciones que se pongan manos a la obra y declaren la emergencia climática.