Universidad
La protesta estudiantil força la negociació entre la UV i els professors en vaga

Quasi un centenar d'estudiants es concentraren durant tot el dia d'ahir en el rectorat de la Universitat de València per la "situació insostenible" derivada de la vaga del professorat associat. La protesta ha aconseguit forçar la creació d'una comissió de negociació

Estudiants ocupen rectorat UV Vaga associats
Estudiants de diversos graus s'han concentrat enfront del rectorat de la UV Manel Domingo

publicado
2018-02-27 17:20:00

La espontània protesta dels estudiants ha donat resultats. Després d'haver posat setge al rectorat durant deu hores, s'ha aconseguit que el rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, atengués a representants dels estudiants i del professorat associat. La mediació entre les parts ha concluit en la creació d'un escenari de negociació directa entre el rectorat i els associats, una exigència que els treballadors venien realitzant durant tot el mes de vaga sense que fóra escoltada.

La proposta de Morcillo ha sigut la creació d'una comissió negociadora amb el professorat on es busque solució als problemes de precarietat sobre els quals la UV té la capacitat legal d'actuar, majorment els relatius a les retribucions i promocions. A canvi, s'ha proposat als treballadors suspendre la vaga mentres la comissió treballa en l'acord, una possibilitat que serà traslladada a l'assemblea del col·lectiu. Tot i els acords de hui, l'assemblea ha comunicat que vora cinquanta estudiants han decidit passar la nit al rectorat per a continuar la pressió i en solidaritat amb els vaguistes

Els alumnes prengueren el rectorat

Quasi un centenar d'estudiants de diferents graus es concentraren durant tot el dia d'ahir front al despatx del rector de la Universitat de València. Tres d'ells aconseguir accedir a l'interior del despatx exigint la presència d'Esteban Morcillo, el rector. L'objectiu era que donara explicacions sobre la falta de solucions a la vaga de professors associats, ja que fa un mes que moltes assignatures no s'impartixen. El rector informà finalment que acudiria a les 7 de la vesprada, però els universitaris plantejaren acampar fins que apareguera.

Els estudiants han insistit en el seu suport a la vaga d'associats, però també asseguren que la situació és insostenible

Els estudiants van insistir en el seu suport a la vaga d'associats per les condicions de precarietat laboral que patixen, però també expressaren que la situació és insostenible. "Mentres que els professors en vaga s'han reunit amb nosaltres per a trobar solucions per a la recuperació de les classes, la Universitat no ens ha informat de res", denuncien estudiants de periodisme que estan rebent menys de la meitat de les matèries del curs.

Estudiants ocupen rectorat UV Vaga associats 2
El gerent de la UV, Joan Oltra, els ha bloquejat el pas assegurant no saber on estava el rector Manel Domingo

En un comunicat per este sector dels manifestants s'insistix en que la Universitat no està proporcionant el servei públic pel qual han pagat les taxes acadèmiques. També s'insta a l'equip de la UV a establir una negociació directa amb els professors, cosa que també reivindica el comité de vaga i que pareix que per fi ha decidit promoure la Universitat. Abans de la decissió, el gerent de la Universitat, Joan Oltra, traslladava als protestants que s'està treballant en la resolució del conflicte a través de la mesa de negociació amb els sindicats.

"Nosaltres no volem estar en la mesa, que té el seu funcionament i els seus ritmes, però si volem que la universitat ens tinga en compte en la negociació" va declarar Vicent Montroig, representant del comité de vaga. També indicà que, fins al moment, les dues reunions que han pogut mantindre amb l'equip directiu de la Universitat s'han limitat a tractar l'aplicació dels serveis mínims. Tant professors com estudiants denuncien que després d'un mes de vaga i més de 3 anys de protestes per la situació dels associats, no s'haja aconseguit cap millora laboral.

Relacionadas

Precariedad laboral
Martes negros por unha carreira de investigación digna
A Asemblea de Investigadoras de Compostela: martes negros contra a discriminación salarial e o enriquecemento da USC a costa da súa precarización
Educación
Asfixiados por los Préstamos Renta: la historia de una lucha con final feliz

La Asociación de Afectados por los Préstamos Renta Universidad festeja una “histórica victoria” tras seis años de lucha: quienes cobren menos de 22.000 euros no tendrán que seguir pagando la deuda. Hay cerca de 5.000 personas beneficiadas por la medida.

0 Comentarios

Destacadas

Migración
“Queremos votar y no nos dejan”
Aunque las personas migrantes se movilizan para luchar por sus derechos políticos serán muchas las que, una vez más, se quedarán sin votar.
Pensamiento
Anselm Jappe: “Ningún problema actual requiere una solución técnica. Se trata siempre de problemas sociales”

Para el pensador alemán Anselm Jappe, el capitalismo narcisista en el que estamos insertos ha dado lugar a la sociedad “autófaga” que, como en el mito, termina devorándose a sí misma cuando ya nada sacia su apetito.

Argelia
Argelia en revuelta: “¡Nos despertamos y vosotros lo pagaréis!”

Argelia atraviesa desde hace tiempo una grave crisis multidimensional. El país ha experimentado una crisis política durante décadas, en particular desde el golpe militar de 1992 y la brutal guerra civil que siguió.

Racismo
Capirotes blancos
8

La Hermandad de los Negritos de Sevilla fue la primera institución en toda Europa dirigida y sostenida por las propias víctimas de la esclavitud africana. También fue víctima de la apropiación cultural por parte del Ku Klux Klan, que basó su vestimenta blanca en el uniforme de la hermandad.