La protesta estudiantil força la negociació entre la UV i els professors en vaga

Quasi un centenar d'estudiants es concentraren durant tot el dia d'ahir en el rectorat de la Universitat de València per la "situació insostenible" derivada de la vaga del professorat associat. La protesta ha aconseguit forçar la creació d'una comissió de negociació

Estudiants ocupen rectorat UV Vaga associats
Estudiants de diversos graus s'han concentrat enfront del rectorat de la UV Manel Domingo

publicado
2018-02-27 17:20:00

La espontània protesta dels estudiants ha donat resultats. Després d'haver posat setge al rectorat durant deu hores, s'ha aconseguit que el rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, atengués a representants dels estudiants i del professorat associat. La mediació entre les parts ha concluit en la creació d'un escenari de negociació directa entre el rectorat i els associats, una exigència que els treballadors venien realitzant durant tot el mes de vaga sense que fóra escoltada.

La proposta de Morcillo ha sigut la creació d'una comissió negociadora amb el professorat on es busque solució als problemes de precarietat sobre els quals la UV té la capacitat legal d'actuar, majorment els relatius a les retribucions i promocions. A canvi, s'ha proposat als treballadors suspendre la vaga mentres la comissió treballa en l'acord, una possibilitat que serà traslladada a l'assemblea del col·lectiu. Tot i els acords de hui, l'assemblea ha comunicat que vora cinquanta estudiants han decidit passar la nit al rectorat per a continuar la pressió i en solidaritat amb els vaguistes

Els alumnes prengueren el rectorat

Quasi un centenar d'estudiants de diferents graus es concentraren durant tot el dia d'ahir front al despatx del rector de la Universitat de València. Tres d'ells aconseguir accedir a l'interior del despatx exigint la presència d'Esteban Morcillo, el rector. L'objectiu era que donara explicacions sobre la falta de solucions a la vaga de professors associats, ja que fa un mes que moltes assignatures no s'impartixen. El rector informà finalment que acudiria a les 7 de la vesprada, però els universitaris plantejaren acampar fins que apareguera.

Els estudiants han insistit en el seu suport a la vaga d'associats, però també asseguren que la situació és insostenible

Els estudiants van insistir en el seu suport a la vaga d'associats per les condicions de precarietat laboral que patixen, però també expressaren que la situació és insostenible. "Mentres que els professors en vaga s'han reunit amb nosaltres per a trobar solucions per a la recuperació de les classes, la Universitat no ens ha informat de res", denuncien estudiants de periodisme que estan rebent menys de la meitat de les matèries del curs.

Estudiants ocupen rectorat UV Vaga associats 2
El gerent de la UV, Joan Oltra, els ha bloquejat el pas assegurant no saber on estava el rector Manel Domingo

En un comunicat per este sector dels manifestants s'insistix en que la Universitat no està proporcionant el servei públic pel qual han pagat les taxes acadèmiques. També s'insta a l'equip de la UV a establir una negociació directa amb els professors, cosa que també reivindica el comité de vaga i que pareix que per fi ha decidit promoure la Universitat. Abans de la decissió, el gerent de la Universitat, Joan Oltra, traslladava als protestants que s'està treballant en la resolució del conflicte a través de la mesa de negociació amb els sindicats.

"Nosaltres no volem estar en la mesa, que té el seu funcionament i els seus ritmes, però si volem que la universitat ens tinga en compte en la negociació" va declarar Vicent Montroig, representant del comité de vaga. També indicà que, fins al moment, les dues reunions que han pogut mantindre amb l'equip directiu de la Universitat s'han limitat a tractar l'aplicació dels serveis mínims. Tant professors com estudiants denuncien que després d'un mes de vaga i més de 3 anys de protestes per la situació dels associats, no s'haja aconseguit cap millora laboral.

0 Comentarios

Destacadas

Industria
Alcoa: ¿cómo salvar una industria?

La empresa ha flexibilizado su postura en las últimas horas para permitir la entrada de posibles compradores. Su futuro también podría pasar por una intervención pública, a pesar de las declaraciones de la ministra de Trabajo

Trabajo sexual
Al debate sobre la prostitución le falta renta básica
5
Escribimos con miedo a decir cosas que luego no podremos enmendar, de hacer aseveraciones que nos invaliden como feministas, casi como personas.
Remunicipalización
El Congreso abre el grifo a la remunicipalización del agua pese a los votos en contra de PP y Cs

Un ajustada votación, con la ausencia de varios diputados del Partido Popular, aprueba una propuesta de En Comú Podem para facilitar que los municipios puedan gestionar y recuperar el ciclo integral del agua.

Cárceles
Las dos huelgas de las prisiones

Aparte de la huelga realizada por los funcionarios de prisiones, desde el 1 de octubre un buen número de personas presas secundaron una huelga de hambre para reivindicar algunos derechos básicos, fruto de varios meses de lucha colectiva en diferentes cárceles del Estado y de la que casi ningún medio se ha hecho eco.

Últimas

Democracia participativa
¿Cómo participa la región de Madrid?

El 16 de Noviembre el Observatorio de Participación de Madrid convoca sus III Jornadas para compartir experiencias regionales relacionadas con la participación social.

Contaminación
Niños con máscaras anticontaminación frente a la ofensiva contra Madrid Central

Una veintena de AMPA y la FAPA Giner de los Ríos organizan una acción reivindicativa a favor de Madrid Central, lanzan un manifiesto y llaman a participar en la movilización programada para el próximo sábado. 

Minería
España, nueva frontera minera

En los últimos años el Estado español ha sufrido un auge de proyectos mineros. Ahora, mientras Castilla y León quiere abrir la puerta a explotaciones mineras no energéticas en suelos rústicos protegidos, Ecologistas en Acción lanza una propuesta para reformar una Ley de Minas que fue promulgada en 1973.

Tribuna
Es el momento de poner fin a la legalización de las “devoluciones en caliente”
1
Pedro Sánchez, en su discurso durante la moción la censura, mostró su firme determinación a poner fin a esta práctica, pero desde entonces, la acción de su Gobierno ha ido en dirección contraria.
Educación
Una grieta para aprender la vida
Un grupo de familias del CEIP Pare Català (València) pone a prueba un modelo diverso de escuela de vacaciones para reformular los procesos pedagógicos.