Estudiants ixen al carrer en suport del professorat associat

Després de 3 mesos de vaga indefinida a la UV, treballadors i administració continuen sense arribar a un acord. Les alumnes, que des de gener no estan rebent moltes de les classes a les quals es matricularen, són les grans perjudicades.

Manifestació estudiants i associats
El PDI associat ha encapçalat la manifestació seguit de les estudiants. Manel Domingo

publicado
2018-04-26 15:23:00

Front comú a l’Avinguda Blasco Ibáñez contra la precarietat en la Universitat. L’Assemblea Estudiantil de la Universitat de València, conformada en febrer a partir del conflicte dels associats, ha convocat per a hui una jornada de vaga i protesta junt amb el recolzament dels sindicats. El lema de la manifestació, “per un model universitari inclusiu i en suport a la vaga del PDI associat”, pretén deixar clara una idea: “si els professors no tenen unes condicions laborals dignes, nosaltres no podem tenir una educació de qualitat”.

Sota esta premissa, estudiants i professorat s’han concentrat enfront el rectorat de la UV i han continuat cap a l’edifici de la Generalitat. Exigixen que la Universitat “accepte les justes reivindicacions del professorat associat”. L’origen del problema, segons coincidixen sindicats i treballadors de totes les universitats, es que la figura del professor associat ha sigut desvirtuada per tal de compensar els límits de contractació de titulars imposats per la tassa de reposició amb una mà d’obra flexible i barata.

Manifestació estudiants i associats 1
Diversos col·lectius d'estudiants han exigit als rectors de la UV i la UPV una solució. Manel Domingo

La manifestació ha estat encapçalada per representants del professorat associat de la UV i la UPV. Darrer d’ells han marxat els diferents sindicats d’estudiants, que han reclamat una solució al problema als distints actors involucrats. Per una banda, el rectorat de la Universitat i per altra, al govern de la Generalitat.

La lluita que començà en la UV comença a estendres per l’entramat universitari Valencià. L’últim col·lectiu en sumar-se a la vaga el 16 d’abril han sigut els associats de la Universitat Politècnica de València, mentre que una recent enquesta entre el professorat de la UJI dóna un suport del 70% a començar una vaga indefinida. La Universitat d’Alacant també ha vist com durant l’última setmana el seu PDI associat s’organitzava i començava a demanar millores laborals.

0 Comentarios

Destacadas

Racismo
El antirracismo político y las alianzas contra el fascismo

Los colectivos racializados interpelan a la sociedad y el Estado, a la izquierda y al feminismo, sobre racismo y colonialidad. 

Historia
Juan Gutiérrez, el mediador por la paz que se hizo amigo de un espía del Cesid

Roberto Flórez, un agente del Centro Superior de Información de la Defensa, entró en contacto con el mediador por la paz Juan Gutiérrez para conocer las entretelas del conflicto vasco. Forjaron una amistad. Mudar la piel, el documental de Cristóbal Fernández y Ana Schulz, indaga en esa relación.

Fronteras
Con el Baobab de Roma se abre una nueva temporada de desalojos

Policía étnica. Furgones blindados y excavadoras en el campamento donde dormían 130 migrantes, ahora abandonados a su suerte en las calles de Roma. Salvini: “Hay que acabar con las zonas francas”.

Música
Música de librería: melodías anónimas en busca de sustento y esparcimiento

La música de librería, una biblioteca sonora al servicio de la industria audiovisual mayoritariamente, en la que se pueden rastrear el genio, la aventura o el simple goce de unos autores y ejecutantes sepultados por el tiempo.