Universidad
Estudiants ixen al carrer en suport del professorat associat

Després de 3 mesos de vaga indefinida a la UV, treballadors i administració continuen sense arribar a un acord. Les alumnes, que des de gener no estan rebent moltes de les classes a les quals es matricularen, són les grans perjudicades.

Manifestació estudiants i associats
El PDI associat ha encapçalat la manifestació seguit de les estudiants. Manel Domingo

publicado
2018-04-26 15:23:00

Front comú a l’Avinguda Blasco Ibáñez contra la precarietat en la Universitat. L’Assemblea Estudiantil de la Universitat de València, conformada en febrer a partir del conflicte dels associats, ha convocat per a hui una jornada de vaga i protesta junt amb el recolzament dels sindicats. El lema de la manifestació, “per un model universitari inclusiu i en suport a la vaga del PDI associat”, pretén deixar clara una idea: “si els professors no tenen unes condicions laborals dignes, nosaltres no podem tenir una educació de qualitat”.

Sota esta premissa, estudiants i professorat s’han concentrat enfront el rectorat de la UV i han continuat cap a l’edifici de la Generalitat. Exigixen que la Universitat “accepte les justes reivindicacions del professorat associat”. L’origen del problema, segons coincidixen sindicats i treballadors de totes les universitats, es que la figura del professor associat ha sigut desvirtuada per tal de compensar els límits de contractació de titulars imposats per la tassa de reposició amb una mà d’obra flexible i barata.

Manifestació estudiants i associats 1
Diversos col·lectius d'estudiants han exigit als rectors de la UV i la UPV una solució. Manel Domingo

La manifestació ha estat encapçalada per representants del professorat associat de la UV i la UPV. Darrer d’ells han marxat els diferents sindicats d’estudiants, que han reclamat una solució al problema als distints actors involucrats. Per una banda, el rectorat de la Universitat i per altra, al govern de la Generalitat.

La lluita que començà en la UV comença a estendres per l’entramat universitari Valencià. L’últim col·lectiu en sumar-se a la vaga el 16 d’abril han sigut els associats de la Universitat Politècnica de València, mentre que una recent enquesta entre el professorat de la UJI dóna un suport del 70% a començar una vaga indefinida. La Universitat d’Alacant també ha vist com durant l’última setmana el seu PDI associat s’organitzava i començava a demanar millores laborals.

Relacionadas

Universidad
Papers y más papers: las sombras en la industria de las publicaciones científicas

Hacerse un lugar en el mundo de la investigación pasa por la publicación de artículos en revistas científicas. Cuantos más papers publique un investigador, más posibilidades tendrá en el competitivo ámbito académico. Lo mismo pasa con las universidades, a las que las publicaciones reportan prestigio. Pero, ¿qué hay detrás de la industria de los papers? 

Precariedad laboral
Investigadoras da USC celebran a sentenza do TXSG

O Tribunal Superior de Xustiza de Galicia obriga á USC a indemnizar aos investigadores predoutorais pola extinción do seu contrato.

0 Comentarios

Destacadas

Partidos políticos
La relación entre PSOE y Podemos explicada en ocho gráficos

Un recorrido por los desencuentros entre los dos partidos que desde el 22 hasta el 25 de julio negociarán un Gobierno de coalición encabezado por el candidato del PSOE, Pedro Sánchez.

Acuerdos comerciales
El acuerdo de libre comercio con Europa se convierte en la última amenaza para el campo argentino

En Argentina 763.500 niños y niñas de entre 5 y 15 años realizan actividades productivas, según la encuesta EANNA. Ahora con el tratado de la Unión Europea y Mercosur, las condiciones laborales de los agricultores en Suramérica podrían incluso empeorar.

Últimas

Trabajo doméstico
El Gobierno vasco trabaja un Decreto para incluir a las trabajadoras del hogar en las ayudas a la conciliación

La norma que recoge el apoyo económico por reducción de jornada o excedencia entró en vigor en 2001. Una modificación realizada por el Ejecutivo vasco en 2007 excluía a estas trabajadoras como posibles beneficiarias.

Activismo
Menos activismo, más militancia
La división nace de la debilidad de una cultura militante que sirva de faro y muro de contención ante las dificultades del devenir político.