Juicio del 1 de Octubre
'Va de Democràcia' fa una crida davant el judici dels presos polítics catalans a Castelló

“No podem permetre que s’encarcele a gent per la seua ideologia política”, afirmava ahir en la concentració Pastora de Florencio, coordinadora de Esquerra Unida del País Valencià en la ciutat de Castelló.

Concentració pels presos catalans a castelló
'Va de Democràcia' promou una concentració en Castelló la vesprada del dia en què s'inicia el judici contra el Procés en el Tribunal Suprem. Cristina Piles Rovira

Amb motiu de l'inici del judici contra el Procés en el Tribunal Suprem, Va de Democràcia, col·lectiu creat per denunciar l'actuació de l'Estat espanyol front a l'encarcerament dels presos polítics catalans, va organitzar una concentració a la Plaça Major de Castelló.

El col·lectiu format per distints partits i sindicats —Esquerra Unida, Esquerra Republicana, Podem i Memòria Històrica, entre d'altres— va fer una crida de "llibertat i justícia" per als presos i preses polítiques que s'han sotmés judicialment a Madrid. La concentració, que també es va dur a terme en altres ciutats del País Valencià, Catalunya i les Illes Balears, tenia l'objectiu de donar visibilitat a la situació en la qual es troba la justícia espanyola.

Pastora de Florencio, coordinadora d'Esquerra Unida del País Valencià a Castelló, va assegurar que, eixe judici, és "un atac a la democràcia". La coordinadora va afirmar que no es pot tolerar que la ideologia d'una persona i la seua llibertat d'expressió supose el seu encarcerament.

Celestí Gimeno, integrant de la Secció Local d'Esquerra Republicana del País Valencià, va explicar la importància d'esta situació i les conseqüències que pot tindre. Així ho va voler manifestar: "Volem que la gent prenga consciència que no únicament el que s'està enjudiciant afecta el moviment independentista, sinó també a les llibertats i drets humans reconeguts universalment. Afecta els polítics i també als artistes, cantants de rap, escriptors, companyies de teatre... Per això, hem de prendre consciència que avui comencen pel moviment independentista; però no sabem el que passarà demà".

Per visibilitzar més esta situació, el col·lectiu ha compartit via xarxes socials un manifest en el qual s'expliquen, punt per punt, tots els motius pels quals s'havia de fer esta concentració. Per això, Va de Democràcia demana que es retiren les acusacions de la Fiscalia i, en conseqüència, demana l'alliberació dels presos polítics: "L'aspiració d'un poble a decidir el seu futur de forma cívica i pacífica no pot ser en cap cas reprimida, ni amb la força bruta ni amb la judicialització de la vida política", concloïa el manifest.

0 Comentarios

Destacadas

Elecciones generales del 28 de abril
El rechazo de Sánchez acerca elecciones, mientras Iglesias le exige negociar

Unidas Podemos le ha enviado al PSOE un documento programático y con propuestas claras de gobierno, que Pedro Sánchez ya ha rechazado aduciendo que no confía en la formación morada.

Uber
Uber, tras la pista del dinero
La empresa Uber, a la que algunos inversores han llegado a llamar "estafa piramidal", se financia gracias a fondos de inversión y otras empresas tecnológicas, tras las que también se encuentra Arabia Saudí.
África
Argelia en el vendaval

Hay dos posibilidades: o la revolución contra el régimen argelino se transforma en revolución democrática, a la manera de Túnez, o se impone un Bouteflikismo sin Bouteflika, a la manera de Egipto.

Bangladesh
De las cenizas de Rana Plaza a las huelgas salvajes

El Acuerdo de Bangladesh sobre Seguridad ha favorecido las condiciones de salud de las miles de personas que trabajan en el sector textil. Sin embargo, el movimiento obrero de esta potencia exportadora quiere ir más allá en la conquista de sus derechos y ha planteado este año varias huelgas con las que pretenden una equiparación salarial a las condiciones de vida del país.

Últimas

Francia
Steve Caniço y la violencia policial en Francia
La muerte de Steve Caniço durante una intervención policial contra una fiesta en Nantes desata una oleada de indignación contra la policía en Francia
Educación
Casi 100.000 firmas para que niños de Melilla que han nacido y viven allí puedan ir al colegio

La falta de empadronamiento, un requisito que no se exige en ningún otro lugar salvo Ceuta, impide a unos 200 niños que viven en Melilla ir al colegio. La Asociación Pro Derechos de la Infancia ha recogido casi 100.000 firmas que piden poner fin a esta discriminación.