Juicio del 1 de Octubre
'Va de Democràcia' fa una crida davant el judici dels presos polítics catalans a Castelló

“No podem permetre que s’encarcele a gent per la seua ideologia política”, afirmava ahir en la concentració Pastora de Florencio, coordinadora de Esquerra Unida del País Valencià en la ciutat de Castelló.

Concentració pels presos catalans a castelló
'Va de Democràcia' promou una concentració en Castelló la vesprada del dia en què s'inicia el judici contra el Procés en el Tribunal Suprem. Cristina Piles Rovira

publicado
2019-02-13 11:30:00

Amb motiu de l'inici del judici contra el Procés en el Tribunal Suprem, Va de Democràcia, col·lectiu creat per denunciar l'actuació de l'Estat espanyol front a l'encarcerament dels presos polítics catalans, va organitzar una concentració a la Plaça Major de Castelló.

El col·lectiu format per distints partits i sindicats —Esquerra Unida, Esquerra Republicana, Podem i Memòria Històrica, entre d'altres— va fer una crida de "llibertat i justícia" per als presos i preses polítiques que s'han sotmés judicialment a Madrid. La concentració, que també es va dur a terme en altres ciutats del País Valencià, Catalunya i les Illes Balears, tenia l'objectiu de donar visibilitat a la situació en la qual es troba la justícia espanyola.

Pastora de Florencio, coordinadora d'Esquerra Unida del País Valencià a Castelló, va assegurar que, eixe judici, és "un atac a la democràcia". La coordinadora va afirmar que no es pot tolerar que la ideologia d'una persona i la seua llibertat d'expressió supose el seu encarcerament.

Celestí Gimeno, integrant de la Secció Local d'Esquerra Republicana del País Valencià, va explicar la importància d'esta situació i les conseqüències que pot tindre. Així ho va voler manifestar: "Volem que la gent prenga consciència que no únicament el que s'està enjudiciant afecta el moviment independentista, sinó també a les llibertats i drets humans reconeguts universalment. Afecta els polítics i també als artistes, cantants de rap, escriptors, companyies de teatre... Per això, hem de prendre consciència que avui comencen pel moviment independentista; però no sabem el que passarà demà".

Per visibilitzar més esta situació, el col·lectiu ha compartit via xarxes socials un manifest en el qual s'expliquen, punt per punt, tots els motius pels quals s'havia de fer esta concentració. Per això, Va de Democràcia demana que es retiren les acusacions de la Fiscalia i, en conseqüència, demana l'alliberació dels presos polítics: "L'aspiració d'un poble a decidir el seu futur de forma cívica i pacífica no pot ser en cap cas reprimida, ni amb la força bruta ni amb la judicialització de la vida política", concloïa el manifest.

Relacionadas

Juicio del 1 de Octubre
Objeción de conciencia frente al Supremo
¿Puede una testigo ejercer una objeción de conciencia en un juicio? ¿Está obligada a contestar a preguntas si le produce un perjuicio moral?
Juicio del 1 de Octubre
Catalunya: el día del juicio

El juicio al Procés tiene múltiples dimensiones políticas: el Estado busca castigar a los responsables políticos del referéndum de autodeterminación del 1 de octubre de 2017 y,  algunos de éstos, dar la vuelta al proceso y convertirlo en un juicio al propio Estado.

0 Comentarios

Destacadas

Elecciones autonómicas
El círculo vicioso de la abstención

Las personas en exclusión en los barrios de las grandes ciudades son las que menos acuden a las urnas. ¿Existe forma de implicar en las elecciones a quienes se está dejando fuera del sistema?

Series
El verdadero monstruo de ‘Juego de Tronos’: su ideología
3

El análisis progresista ha visto a los Caminantes Blancos como representantes de la amenaza del cambio climático, pero nada más lejos de la realidad.

Bestiario
Luis Cueto, caballo de Troya en el corazón del cambio
2

Tras su etapa como jefe de Gabinete de Manuela Carmena y vicepresidente de Madrid Destino, Luis Cueto afronta estos comicios como los primeros en los que puede ser electo.

Bestiario
Borja Sémper, una cara guapa para una ciudad en venta

Borja Sémper lleva más de 20 años en política, y en estos comicios se presenta a un cargo sorprendente: alcalde de Donostia. El estancamiento político en la ciudad no parece que vaya a ir a favor de su candidatura