Educación
Castelló es manifesta contra la LOMCE

Un centenar de persones es reuneixen enfront la Subdelegació del Govern de Castelló per a demanar la derogació de la llei educativa.

Concentració Castellón contra LOMCE
Diversos sindicats estudiantils es concentren a Castelló per a demanar la derogació de la llei educativa actual. Héctor Juan
9 may 2018 10:30

Ahir, 8 de maig, es va celebrar a la plaça Maria Agustina de Castelló una concentració convocada per la Plataforma per l’Ensenyament Públic amb l'objectiu de rebutjar les retallades a l'educació pública i demandar la derogació de la LOMCE.

Al voltant de les set de la vesprada els assistents es van concentrar enfront de la Subdelegació del Govern i van començar a desplegar pancartes. Representants dels sindicats que conformen la Plataforma per l’Ensenyament Públic, com Comissions Obreres (CCOO) i Unió General de Treballadors (UGT) al costat del Sindicat de Treballadores i Treballadors de l'Ensenyament del País Valencià (STEPV) van clamar a favor d'una escola pública sense retallades, en català, de qualitat, laica i coeducadora.

Cap a un quart de vuit, el sindicat Estudiants en Lluita es va unir a la concentració desplegant una pancarta reivindicant el dret de la classe obrera a una educació de qualitat. Aquest grup d'estudiants va ser el més actiu cridant consignes com: “Que visca la lluita de la classe obrera” o “La lluita està al carrer i no al parlament”. Altres formacions com el Partit Comunista del País Valencià (PCPV), els Iai@flautas i el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) també es van deixar veure en la concentració recolzant la denúncia de la Plataforma per l’Ensenyament Públic.

Centenars d'estudiants clamen per una educació pública i en valencià a la plaça Maria Agustina. HÉCTOR JUAN

A les set i mitja es va fer el silenci i es va procedir a la lectura del manifest per part de María Nebot, delegada d’Escola Valenciana. “La LOMQE és contrària a la potenciació de les llengües pròpies, malgrat la llei, la plataforma continuarà treballant pel plurilingüisme a les escoles”, va assenyalar Nebot. A més de defensar el plurilingüisme, l'agrupació va acusar el govern del Partit Popular de crear una llei classista, injusta i segregadora que no garanteix que totes les persones tinguen dret a l'educació: “Si es mostren incapaços d'impulsar els canvis que el nostre sistema educatiu necessita, o deliberadament no volen realitzar-los, exigim un canvi de govern”, concloïa.


Els estudiants animen a la lluita i a prendre els carrers per a defensar els seus drets. HÉCTOR JUAN

Després de la lectura del manifest, membres del sindicat estudiantil Estudiants en Lluita van voler intervenir i van demandar el micròfon amb el qual s'havia llegit l'escrit, però aquesta petició va ser denegada pels membres de la Plataforma per l’Ensenyament Públic, al qual els estudiants van respondre amb crits de “Comissions Obreres i UGT, sindicats del poder” o “Menys pactar i més lluitar”.

Santiago Cavalli, membre d'Estudiants en Lluita, va assegurar que el micròfon se'ls va negar per no formar part de la plataforma que havia convocat la concentració. D'altra banda, María Nebot, lectora del manifest, va aclarir: “El micròfon i l'altaveu eren de la Plataforma per l’Ensenyament Públic i el manifest que hem llegit és el que s’havia pactat. Com que no formaven part de la nostra plataforma, no teníem constància de la seua intervenció”

Informar de un error
Es necesario tener cuenta y acceder a ella para poder hacer envíos. Regístrate. Entra en tu cuenta.

Relacionadas

Comunidad de Madrid
Comunidad de Madrid Arranca el segundo día de huelga en la educación madrileña
Hoy están llamados a la jornada de protesta en los ciclos de Infantil, Primaria, Secundaria, FP y Educación Especial. Se planea una nueva fecha para la manifestación conjunta con universidad que no pudo celebrarse ayer por el apagón.
Senegal
Senegal Una ‘Escuela de rehenes’ o cómo Francia usó la educación en África para transformar las mentes
La administración colonial francesa puso en marcha en 1855 un centro educativo que tenía el objetivo de formar a los hijos de los reyes locales mediante el borrado de su cultura.
Feminismos
Andrea Proenza “Debemos aproximarnos a nuevos horizontes feministas en nuestra forma de amar”
‘Cartografías del deseo amoroso’ es el título de un ensayo intimista sobre chicas que quieren ser Bravo y buscan no solo el amor, sino un buen relato.
Alimentación
Soberanía Alimentaria ¿Cómo hacer más accesible la alimentación sostenible a población en vulnerabilidad?
Existen proyectos en España que están intentado informar, sensibilizar y mostrar buenas prácticas en alimentación sostenible a personas en situación de inseguridad alimentaria, en los barrios o desde la infancia.

Últimas

There Is Alternative
There Is Alternative There Is Alternative #2: de supermercados, las cosas del comer y todo lo que no sea Juan Roig
Segundo episodio del podcast There Is Alternative de El Salto Radio sobre el lado oscuro de los supermercados, las grandes superficies y sus alternativas cooperativistas.
1 de mayo
1º de Mayo ‘Contra la guerra y el capitalismo’ en este Primero de Mayo interseccional de Madrid
Decenas de colectivos exigen en la calle acabar con el militarismo creciente, las violencias transversales y un espacio para todos los colectivos en la lucha de clase.
1 de mayo
1º de Mayo Euskadi se moviliza contra la 'patronal explotadora' este 1º de Mayo
Además de los temas laborales, ha habido otras reivindicaciones y recuerdos a favor del Euskera, los presos o el genocidio israelí en Palestina.
Más noticias
El Salto Radio
El Salto Radio 600 señales
Señales de Humo cumple 600 emisiones y hace memoria: propuestas, prioridades y gente que ha ayudado a mantener el sueño de una comunicación transformadora.
Laboral
1º de Mayo Inmigración y sindicatos: derechos universales o derrota colectiva
Los líderes sindicales no pueden ofrecer soluciones realistas para la situación de las personas migrantes, porque parecen asumir la vieja tesis de que la inmigración perjudica a la clase trabajadora en su conjunto.

Recomendadas

Cómic
Fabien Toulmé “Hablar de trabajo es menos sexy que hablar de amor o de guerra”
En su libro ‘Trabajar y vivir’, el autor francés recorre distintas realidades reflejando cómo las personas se relacionan con ese mandato ineludible de hacerse con un empleo para sostenerse económicamente.
Empresas recuperadas
Natalia Bauni “En este primer año del Gobierno de Javier Milei casi no hubo empresas recuperadas”
Natalia Bauni es coordinadora del Observatorio Social sobre Empresas Recuperadas y Autogestionadas del Instituto Gino Germani de la Facultad de Ciencias Sociales de la Universidad de Buenos Aires.
Eléctricas
Sistémica eléctrico Del lobby nuclear a la burbuja de las renovables: comienza la pugna por encontrar al culpable del apagón
Un crecimiento desmedido de las renovables guiado por intereses corporativos y una red eléctrica que no ha sido actualizada a la nueva realidad energética son algunas de las causas señaladas del apagón del 28 de abril.