El centre social La Cosa Nostra de Castelló podria tancar-se en set dies

L’Ajuntament de Castelló i la policia han acusat l’espai La Cosa Nostra de no tenir llicencia per a exercir la seua activitat, malgrat que han presentat en diverses ocasions la documentació com Associació Juvenil.

La Cosa Nostra Centre Social
'Ser antifeixista no és cap delicte' és el lema defensat pels membres del centre social La Cosa Nostra María Mora

publicado
2018-01-21 20:23:00

El centre social La Cosa Nostra de Castelló ha rebut una carta certificada de l’Ajuntament de la ciutat en la qual se l’acusa de no tenir llicència per a poder exercir activitat com a pub o bar. Mitjançant aquesta notificació, també li han avisat que la policia podria tancar el local en els pròxims set dies, després de 10 anys en funcionament.

Des del col·lectiu, afirmen que es tracta d’una denúncia “completament falsa, perquè està acollit a la llei 28/2011 del 18 de març, del Consell”, que regula les condicions i diferents tipus de colles festeres que existeixen arreu del País Valencià. Els seus membres expliquen que la seua seu social està constituïda legalment com a Associació Juvenil i federada dins de la Federació de Colles de Castelló amb la qualificació tipus B, “que permet organitzar activitats lúdiques, culturals i musicals”. A més a més, recorden que aquest decret no permet als ajuntaments exigir l’obtenció d’una llicència d’obertura.

El requeriment de l’Ajuntament es basa en dues denúncies per part de la policia. Una està relacionada amb uns actes organitzats el 25 de novembre, per part dels col·lectius Subversives Assemblea Feminista Universitària i Dones en Lluita, en relació amb el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra la dona. Segons relaten, la policia local i nacional va tractar d’aturar les activitats, amb una actuació que va suposar la citació a judici d’una portaveu, acusada d’atemptat; i la detenció d’un membre per amenaces, insults i agressions. Des de l’espai antifeixista, critiquen la “desproporció del desplegament oficial”, així com “l’actuació repressiva”.

L’altre acte es remunta al 18 de novembre, dia en què es va celebrar una manifestació antifeixista. Després de la marxa, les Brigades Antifeixistes de Castelló van organitzar un sopar i concerts a la seu de La Cosa Nostra. La policia va ficar l’endemà una denúncia. En aquesta, “s’inventa que va haver de marxar, perquè els agents van ser increpats després de la negativa d’alguns militants a identificar-se i requerir-nos la llicència”, tal com relata el col·lectiu. Així mateix, defensen que l’actuació policial mai es va produir. “S’escuden en denúncies i queixes veïnals falses”, afegeix.

Per ara, l’associació disposa de deu dies per a presentar al·legacions i la documentació necessària. En cas contrari, podrien clausurar l’espai. Culpen a la policia de prevaricació i consideren que “estan dictant una resolució injusta i contrària a la llei”.

Lluita constant

No és la primera vegada que La Cosa Nostra s’enfronta a denúncies. Fa tres mesos, i després d’un procés judicial de cinc anys de duració, tres dels seus membres van ser absolts dels delictes de lesions i d’associació il·lícita, arran d’uns altercats succeïts als voltants de l’estadi Castalia i de l’acusació posterior per part d’uns ultres de futbol, vinculats a l’extrema dreta.

Els militants són conscients que la repressió no cessarà, encara que continuen presentant al·legacions i desmuntant el muntatge policial. De fet, el pròxim dilluns, uns dels portaveus del local acudirà a l’Audiència Provincial pels fets succeïts el 25-N. Per aquestes raons, clamen que es denuncien aquestes mesures. I tenen clar que, si els toca desobeir, desobeiran, ja que “l’Estat espanyol, l’Ajuntament i les seues forces, amb tota la seua violència, no ens venceran ni ens aturaran mai. La seua legalitat no és un impediment per a la nostra activitat”, sentencien.

0 Comentarios

Destacadas

Partido Popular
Pablo Casado y el proyecto para el “nuevo siglo español”

Pablo Casado, delfín de José María Aznar y Esperanza Aguirre, aspira a retomar el legado del neoconservadurismo español desde la presidencia del Partido Popular.

Migración
Tiempos en los que consumir muerte como espectáculo

¿Qué pasaría si dijésemos que las imágenes de las personas que mueren intentando alcanzar territorio europeo no son necesarias, que violan la integridad de las personas fallecidas?

Últimas

Ríos
Victoria ecologista en el Manzanares: el Ayuntamiento mantendrá la renaturalización

El Consistorio anuncia que desembalsará la presa 9 del río en su tramo urbano, que había sido cerrada a principios de julio para crear un canal artificial para la práctica de remo.

Libertad de expresión
Quejarse en Facebook de que se dedique una calle a Miguel Ángel Blanco no es enaltecimiento del terrorismo

El Tribunal Supremo ha absuelto del delito de enaltecimiento del terrorismo y humillación a las víctimas a un hombre que se burló en su cuenta de Facebook de que se dedicara una calle a Miguel Ángel Blanco, concejal del PP en Ermua asesinado por ETA en 1997.

Manteros
Un programa de Cuatro acusa a El Salto de difundir un supuesto bulo que ellos también publicaron
En El Punto de Mira, programa de investigación de Cuatro, acusa a El Salto de haber difundido un bulo respecto a la muerte de Mame Mbaye.
Huelga
Trabajadores de Amazon denunciarán varias vulneraciones del derecho a la huelga tras una carga policial
La alta contratación temporal, impedimentos a la labor informativa de los piquetes y desvío de trabajo a otros centros serán las vulneraciones del derecho a la huelga que el comité llevará a la Inspección de Trabajo.
PNV
Juan Mari Atutxa: el “Padrino” de las fundaciones familiares

La familia Atutxa se ha ido haciendo con un papel clave en las finanzas jelkides. Crearán hasta 16 empresas, algunas de ellas vinculadas a denuncias por irregularidades, como la que señaló que cinco sociedades mercantiles ligadas a los Atutxa recibieron como premio 200 contratos públicos: un total de 68 millones de euros entre los años 1998 y 2015.