Antifascismo
Castelló pren els carrers per a combatre el feixisme

Aquest cap de setmana, el moviment antifeixista ha sortit als carrers de tot arreu dels Països Catalants. Les Brigades Antifeixistes han sigut les convocants de la manifestació del 18 de novembre a Castelló, que ha denunciat l’auge de l’extrema dreta i la repressió de l’Estat espanyol arran el procés independentista català

Castelló pren els carrers per a combatre el feixisme
Manifestació antifeixista a Castelló sota el lema "No passaran!" Paula Lorenzino

El moviment antifeixista torna a prendre els carrers de Castelló de la Plana. El passat 9 d’octubre, València va sofrir els atacs i les agressions per part dels ultres de Yomus. Al territori català, el 27 d’octubre, un grup d’extrema dreta va atacar la seu de Catalunya Ràdio, trencant alguns vidres i proferint insults als treballadors que es trobaven dins. Davant d’aquest auge del feixisme arran el procés independentista, la ciutat castellonenca ha denunciat la situació «repressiva que està sofrint el Principat de Catalunya» i l’actuació dels principals partits polítics. «El Partit Popular, el Partit Socialista i Ciudadanos s’estan manifestant braç a braç amb la ultradreta en protestes que, de cap manera, mostren la realitat del nostre poble», han afirmat els manifestants.

La jornada de lluita, convocada per les Brigades Antifeixistes de Castelló, ha començat amb la projecció del documental The Antifascists. Es tracta d’un film, elaborat per membres del moviment antifeixista de Suècia i Grècia, que mostra l’activisme europeu en contra de l’extrema dreta. Després, a la plaça de la Independència, ha arrancat la marxa que ha recorregut alguns dels principals carrers i barris de la ciutat.