"Disculpeu les molèsties, ens estan assassinant"

Arranca la vaga feminista en el País valencià amb talls de carretera, piquets en centres de treball i d'estudi, bicipiquets i cercaviles. El col·lectiu de les Kellys denuncia haver sigut amenaçades pels gerents dels hotels.

Vaga Feminista País Valencià
"Disculpen les molesties, ens estan assassinant" - Vaga 8M El Salto País Valencià

publicado
2018-03-08 08:15:00
 • Podeu seguir el minut a minut del PV al nostre Twitter

  La vaga en el Pais valencià ha començat molt prompte. En la ciutat de València, dos piquets s'havien donat cita abans que clarejara el dia per a començar a visibilizar la mobilització. El piquet convocat per la CGT s'ha desplaçat fins a l'estació d'autobusos urbans de l'EMT, on han vigilat perquè només isqueren autobusos conduïts per homes.

  Un altre grup ha tallat els accessos nord de la ciutat. "Disculpeu les molèsties, ens estan assassinant", resava la pancarta després de la qual s'han situat unes cinquanta activistes. Al mateix temps, en els accessos sud de la ciutat, concretament en l'avinguda del cid, un altre piquet ha tallat el tràfic durant uns 20 minutos, generant un embós monumental. Al final del mateix, i després d'algun incident aïllat amb els conductors, la polícia ha acudit a la porta de la seu del sindicat, en el mateix carrer, per a intimidar a les activistes.

  A les 8 del matí ha arrancat des de plaça españa, també a València, el primer bicipiquet del dia. Una desena d'activistes han començat el seu recorregut per a animar a la vaga pels carrers cèntrics de València.

  El piquet de CNT València ha començat el seu recorregut en Frescos Delisano, on El Comitè de Vaga ha constatant una assignació de Serveis Mínims abusius en sectors no essencials. Des de la Secretaria d'Acció Sindical s'està estudiant ja la interposició de demandes.

  En el campus de la Universitat d'Alacant, les estudiants han organitzat un piquet informatiu a l'entrada, amb barricades en els accessos i un punt d'informació per a convidar a unir-se a la vaga a les estudiants. 
A Benidorm, Les Kellys han denunciat haver sigut pressionades i amenaçades pels seus caps, que han intentat intimidar i obstaculitzar tant el dret a fer vaga de 24 hores, com l'atur de 2 hores.

A Elx, les emblemàtiques figures del misteri d'Elx, patrimoni de la humanitat, han clarejat amb davantals posats. Des de primera hora un piquet està recorrent els carrers del centre de la ciutat informant a les dones dels motius de la vaga.

1 Comentario
#10420 7:11 11/3/2018

Perdoneu però corregiu algunes errades gramaticals!! Es diu talls, i no corts! Gràcies

Responder
0
0

Destacadas

Racismo
El antirracismo político y las alianzas contra el fascismo

Los colectivos racializados interpelan a la sociedad y el Estado, a la izquierda y al feminismo, sobre racismo y colonialidad. 

Historia
Juan Gutiérrez, el mediador por la paz que se hizo amigo de un espía del Cesid

Roberto Flórez, un agente del Centro Superior de Información de la Defensa, entró en contacto con el mediador por la paz Juan Gutiérrez para conocer las entretelas del conflicto vasco. Forjaron una amistad. Mudar la piel, el documental de Cristóbal Fernández y Ana Schulz, indaga en esa relación.

Atenas
45 años después, la llama de la Politécnica sigue viva

Como cada 17 de noviembre, Grecia ha vivido este sábado una jornada de movilizaciones en recuerdo y reivindicación de la revuelta de la Universidad Politécnica de Atenas en 1973, hecho que aceleró la caída de la dictadura militar un año después.

Fronteras
Con el Baobab de Roma se abre una nueva temporada de desalojos

Policía étnica. Furgones blindados y excavadoras en el campamento donde dormían 130 migrantes, ahora abandonados a su suerte en las calles de Roma. Salvini: “Hay que acabar con las zonas francas”.

Música
Música de librería: melodías anónimas en busca de sustento y esparcimiento

La música de librería, una biblioteca sonora al servicio de la industria audiovisual mayoritariamente, en la que se pueden rastrear el genio, la aventura o el simple goce de unos autores y ejecutantes sepultados por el tiempo.