"Disculpeu les molèsties, ens estan assassinant"

Arranca la vaga feminista en el País valencià amb talls de carretera, piquets en centres de treball i d'estudi, bicipiquets i cercaviles. El col·lectiu de les Kellys denuncia haver sigut amenaçades pels gerents dels hotels.

Vaga Feminista País Valencià
"Disculpen les molesties, ens estan assassinant" - Vaga 8M El Salto País Valencià

publicado
2018-03-08 08:15:00
 • Podeu seguir el minut a minut del PV al nostre Twitter

  La vaga en el Pais valencià ha començat molt prompte. En la ciutat de València, dos piquets s'havien donat cita abans que clarejara el dia per a començar a visibilizar la mobilització. El piquet convocat per la CGT s'ha desplaçat fins a l'estació d'autobusos urbans de l'EMT, on han vigilat perquè només isqueren autobusos conduïts per homes.

  Un altre grup ha tallat els accessos nord de la ciutat. "Disculpeu les molèsties, ens estan assassinant", resava la pancarta després de la qual s'han situat unes cinquanta activistes. Al mateix temps, en els accessos sud de la ciutat, concretament en l'avinguda del cid, un altre piquet ha tallat el tràfic durant uns 20 minutos, generant un embós monumental. Al final del mateix, i després d'algun incident aïllat amb els conductors, la polícia ha acudit a la porta de la seu del sindicat, en el mateix carrer, per a intimidar a les activistes.

  A les 8 del matí ha arrancat des de plaça españa, també a València, el primer bicipiquet del dia. Una desena d'activistes han començat el seu recorregut per a animar a la vaga pels carrers cèntrics de València.

  El piquet de CNT València ha començat el seu recorregut en Frescos Delisano, on El Comitè de Vaga ha constatant una assignació de Serveis Mínims abusius en sectors no essencials. Des de la Secretaria d'Acció Sindical s'està estudiant ja la interposició de demandes.

  En el campus de la Universitat d'Alacant, les estudiants han organitzat un piquet informatiu a l'entrada, amb barricades en els accessos i un punt d'informació per a convidar a unir-se a la vaga a les estudiants. 
A Benidorm, Les Kellys han denunciat haver sigut pressionades i amenaçades pels seus caps, que han intentat intimidar i obstaculitzar tant el dret a fer vaga de 24 hores, com l'atur de 2 hores.

A Elx, les emblemàtiques figures del misteri d'Elx, patrimoni de la humanitat, han clarejat amb davantals posats. Des de primera hora un piquet està recorrent els carrers del centre de la ciutat informant a les dones dels motius de la vaga.

1 Comentario
#10420 7:11 11/3/2018

Perdoneu però corregiu algunes errades gramaticals!! Es diu talls, i no corts! Gràcies

Responder
0
0

Destacadas

Energía
El Gobierno anuncia un plan de choque y una reforma del sistema para reducir el recibo de la luz

Teresa Ribera anuncia una profunda reforma del sistema eléctrico aún no concretada y medidas inmediatas, como la eliminación del impuesto del 7% a la generación eléctrica. Críticas desde la izquierda por "falta de ambición".

Enaltecimiento del terrorismo
La Audiencia Nacional rebaja a seis meses de cárcel la condena a los raperos de La Insurgencia

La Sala de Apelación de la Audiencia Nacional rebaja de 2 años y 1 día de prisión al mínimo legal de 6 meses y un día a los 12 miembros del grupo de rap La Insurgencia y multa de diez euros diarios durante 4 meses por enaltecimiento del terrorismo.

Grecia
Grecia recuerda al antifascista Pavlos Fyssas cinco años después de su asesinato

Cientos de personas recorrieron Atenas en memoria de Pavlos Fyssas, músico y militante antifascista asesinado por un militante de Amanecer Dorado el 18 de septiembre de 2013.

Crisis humanitaria
Ya hay 5,2 millones de personas en situación de hambruna en Yemen

El asedio del puerto de Hodeida ha aumentado en un millón el número de personas en situación de hambruna en Yemen. España sigue adelante con su intención de construir cinco barcos que, alertan las ONG, pueden ser utilizados en el bloqueo naval ejercido por la Coalición Saudí.

Nicaragua
Las peticiones de asilo de nicaragüenses marcan un récord histórico
La feminista Norma Chavarría es una de las 256 personas de Nicaragua que han solicitado asilo en España hasta julio de 2018. En 2017 lo hicieron 31.

Últimas

Violencia machista
Luces y sombras de una primavera contra la violencia machista

Desde la Plataforma de la Marcha Mundial de Mujeres de Euskal Herria (MMME) queremos compartir algunas reflexiones al hilo del surgimiento de nuevos modelos y formatos de respuesta que nos puedan ayudar a configurar una respuesta colectiva feminista más sólida y articulada.


Pensamiento
Inmovilizadas por la "confianza"

La fe en el “progreso” y nuestra confianza en los “líderes” son las dos falsas esperanzas de la sociedad actual.

Medios de comunicación
Madrid acoge el primer encuentro sobre feminismo y medios de la PDLI
El I Encuentro Feminismo, Medios e Igualdad propone mesas de debate sobre periodismo deportivo, medios feministas o periodismo antirracista.