Anul·lat el judici al militant de CGT Castelló Víctor Tormo després de cinc anys

L’activista s’enfrontava a una petició de tres anys de presó i 12.000 euros d’indemnització per publicar a Facebook una fotografia de policies secrets. Els fets van ocórrer en 2012, després d’una protesta a la Universitat Jaume I en defensa de l’educació pública.

VÍCTOR TORMO
Víctor Tormo, militant de la CGT, celebrant l'absolució amb companys que s'han concentrat en solidaritat a les portes de la Ciutat de la Justicia a Castelló María Mora

El judici al militant de CGT Castelló i exdiputat d'Esquerra Unida País Valencià, Víctor Tormo, s’ha suspés el matí del 4 de desembre. Encara que estava previst a les 09.30 hores, l'acusació particular, sis agents del Cos Nacional de Policia; ha decidit retirar els càrrecs abans de la celebració de la vista oral. El docent d'educació especial va ser acusat del delicte de revelació de secrets per penjar en Facebook una foto de sis policies de paisà. Per aquest motiu s'enfrontava a tres anys de presó i una multa de 12.000 euros.

Víctor Tormo amb els seus companys de la CGT concentrats per reclamar "amnistia social". MARÍA MORA

Els fets van tenir lloc el setembre de 2012, quan l'expresident de la Generalitat, Alberto Fabra va visitar la Universitat Jaume I. Víctor Tormo, al costat d'uns estudiants, va formar part d'un piquet contra les retallades en educació. La reivindicació va acabar amb la detenció de més de vint persones. L'endemà, el Consell de l’Estudiantat va convocar una manifestació per denunciar l'actuació policial durant la protesta de la jornada anterior. En finalitzar, un grup d'agents nacionals, vestits de paisans, van sol·licitar la identificació massiva de diverses persones que havien assistit a la concentració. El militant de CGT ho va considerar antireglamentari i els va requerir que s’identificaren. Tanmateix, els agents es van negar i va decidir publicar la foto a la xarxa social amb la qual informava dels fets.

Desenes de persones han expressat el seu rebuig davant els càrrecs contra Víctor Tormo a través d'una concentració convocada a primera hora en la Ciutat de la Justícia de Castelló, sota el lema "Stop impunitat policial. La repressió no ens aturarà!". Malgrat l'anul·lació del judici, l'exdiputat ha destacat que no és l'únic activista denunciat i, per això, ha defensat que "sense mobilització, organització i solidaritat aquest resultat no hauria estat possible".

Concentració en solidaritat amb Víctor Tormo convocada per la CGT a la Ciutat de la Justicia de Castelló. MARÍA MORA

En finalitzar el que estava previst com a judici, l’activista ha volgut agrair el suport popular rebut durant els últims mesos, al mateix temps que cridava "Sentència absolutòria". Avui ha acabat per a ell la causa, però ha lamentat: "Durant cinc anys ha estat damunt del meu cap l’espasa de Dàmocles d’una possible pena. Tot és un modus operandi per tal de normalitzar la por". Per últim, ha denunciat: "Estem en una clara involució democràtica", rememorant els casos dels humoristes i cantants que han estat acusats, com el raper Valtonyc o Cassandra Vera. Exemples de la "repressió i la falta de llibertat d’expressió que hi ha a l’Estat espanyol", ha sentenciat.

0 Comentarios

Destacadas

Partido Popular
Pablo Casado y el proyecto para el “nuevo siglo español”

Pablo Casado, delfín de José María Aznar y Esperanza Aguirre, aspira a retomar el legado del neoconservadurismo español desde la presidencia del Partido Popular.

Migración
Tiempos en los que consumir muerte como espectáculo

¿Qué pasaría si dijésemos que las imágenes de las personas que mueren intentando alcanzar territorio europeo no son necesarias, que violan la integridad de las personas fallecidas?

Últimas

Ríos
Victoria ecologista en el Manzanares: el Ayuntamiento mantendrá la renaturalización

El Consistorio anuncia que desembalsará la presa 9 del río en su tramo urbano, que había sido cerrada a principios de julio para crear un canal artificial para la práctica de remo.

Libertad de expresión
Quejarse en Facebook de que se dedique una calle a Miguel Ángel Blanco no es enaltecimiento del terrorismo

El Tribunal Supremo ha absuelto del delito de enaltecimiento del terrorismo y humillación a las víctimas a un hombre que se burló en su cuenta de Facebook de que se dedicara una calle a Miguel Ángel Blanco, concejal del PP en Ermua asesinado por ETA en 1997.

Manteros
Un programa de Cuatro acusa a El Salto de difundir un supuesto bulo que ellos también publicaron
En El Punto de Mira, programa de investigación de Cuatro, acusa a El Salto de haber difundido un bulo respecto a la muerte de Mame Mbaye.
Huelga
Trabajadores de Amazon denunciarán varias vulneraciones del derecho a la huelga tras una carga policial
La alta contratación temporal, impedimentos a la labor informativa de los piquetes y desvío de trabajo a otros centros serán las vulneraciones del derecho a la huelga que el comité llevará a la Inspección de Trabajo.
PNV
Juan Mari Atutxa: el “Padrino” de las fundaciones familiares

La familia Atutxa se ha ido haciendo con un papel clave en las finanzas jelkides. Crearán hasta 16 empresas, algunas de ellas vinculadas a denuncias por irregularidades, como la que señaló que cinco sociedades mercantiles ligadas a los Atutxa recibieron como premio 200 contratos públicos: un total de 68 millones de euros entre los años 1998 y 2015.