ACPV convoca actes en València, Castellò i Alacant a favor del dret a decidir

L'esquerra nacionalista valenciana, altres organitzacions i particulars a favor del dret a decidir es concentraran aquest dimecres davant la Delegació del Govern de les tres províncies per a donar suport a l'autodeterminació de Catalunya i denunciar la intervenció de les institucions catalanes per part del Govern espanyol

acto anna gabriel UV
Acte organitzat pel sindicat Acontracorrent a la UV Gabriel Rodríguez

publicado
2017-09-20 13:55:00

L'esquerra nacionalista valenciana, altres col·lectius socials i persones a favor del dret a decidir mostraran el seu suport al referèndum d'autodeterminació de Catalunya en una concentració convocada per Acció Cultural del País Valencià (ACPV), aquest dimecres 20 de setembre, a les 20.00, davant la Delegació del Govern en València. La convocatòria ha sigut secundada per l'organització socialista d'alliberament nacional Endavant i altres col·lectius, com Intersindical Valenciana, CCOO, Bloc, o Escola Valenciana. A més a més, ACPV també ha convocat a Castelló i Alacant altres actes, a les 20.00 hores, davant les Subdelegacions del Govern, en Elx, a la mateixa hora, en la Plaça de Baix i en Pedreguer i Alcoi, en la porta dels seus respectius Ajuntaments.

Amb la protesta, des d'ACPV volen denunciar "la intervenció de les institucions catalanes per part del Govern espanyol", perquè observen "amb creixent alarma l'autoritarisme creixent" de l'Estat. Per això, entenen com una "obligació denunciar una deriva que pot acabar significant una gravíssima erosió de la democràcia". A més, ACPV ha convocat una roda de premsa aquest dijous 21 de setembre a les 12.30, a l'Octubre Centre de Cultura Contemporània, per traslladar el parer de l'entitat davant aquesta situació.

Així mateix, l'esquerra valenciana s'ha mobilitzat per donar suport al referèndum d'autodeterminació de l'1 d'Octubre. Desenes de polítics, intel·lectuals i diversos representants de la societat civil valenciana han signat el manifest Va de democràcia, en el que denuncien la "deriva autoritària i centralista de l'Estat espanyol" amb el procés català, i que afirmen és "la mateixa deriva que obvia i ridiculitza les nostres demandes com a poble".

"Si no defensem el dret dels catalans i les catalanes a votar el seu futur com a poble, amb quina legitimitat defensarem front un Estat espanyol recentralitzador i hostil als nostres interessos, el dret a disposar dels recursos que generem, a emprar la nostra llengua, a vertebrar el nostre país, a augmentar, en definitiva, el nostre benestar?", puntualitzen els signants del manifest Va de democràcia, que fan "una crida a la participació" i donen suport "al referèndum del proper dia 1 d'Octubre".

A més, diferents col·lectius i persones de l'espectre de l'esquerra nacionalista valenciana s'han organitzat al voltant de la Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià per reivindicar "la democràcia i les llibertats democràtiques" i denunciar "la repressió i l'autoritarisme de l'estat espanyol contra entitats, persones, mitjans de comunicació i institucions que defensen els drets humans, les llibertats democràtiques i l'exercici del dret a l'autodeterminació de Catalunya" i per això animen "a la societat catalana a continuar amb pas ferm en l'exercici del seu dret a decidir", i als valencians "a participar en els actes que es faran arreu del País Valencià en els dies vinents", com la concentració d'aquest dimecres o l'acte convocat per al 28 de setembre al Teatre Micalet de València.

0 Comentarios

Destacadas

Catalunya
Torrent propone un “frente democrático” para liberar a los políticos presos
El presidente del Parlament, Roger Torrent, insta a "formar un frente unitario en defensa de la democracia y los derechos fundamentales” tras el encarcelamiento de los cinco políticos independentistas.
Sexualidad
Anna Freixas: “Es posible sentirse más libre sexualmente a los 60 años que a los 25”

Anna Freixas es una de las psicólogas que más ha aportado al desarrollo de la gerontología feminista. En su último libro, Sin reglas, desmonta varios de los mitos y tabúes en torno a cómo viven la sexualidad las mujeres mayores.

Fronteras
Las ONG en el Mediterráneo central: cuando salvar vidas te puede llevar ante un juez
La retención del barco de la ONG Proactiva Open Arms es un episodio más en la campaña contra los rescates de migrantes en el corredor entre Italia y Libia.
Catalunya
Todo tiene un triste regusto a déjà vu en Catalunya
4
Decenas de miles de personas en las calles. En todas las ciudades de Catalunya. Indignación. Gritos y consignas. Quizás ya no es como esa primera vez. Tiene un punto de rabia descafeinada.
Facebook
Desinformación, discursos de odio y botnets. ¿Puede haber una regulación ética de las redes?

Recientemente las Naciones Unidas han acusado a Facebook de haberse convertido en una auténtica bestia en lo que refiere a la propagación del odio y el caso de Cambridge Analytica ha subrayado su papel como "árbitro" de la democracia. ¿Es posible cambiar las reglas que la empresa de Zuckerberg o Google han establecido?

Últimas

Sistémico Madrid
El ansia viva de Jaime Botín
El banquero Jaime Botín-Sanz de Sautuola García de los Ríos (Santander, 1936) tiene en la señorial calle Antonio Maura su oficina mercantil.