ACPV convoca actes en València, Castellò i Alacant a favor del dret a decidir

L'esquerra nacionalista valenciana, altres organitzacions i particulars a favor del dret a decidir es concentraran aquest dimecres davant la Delegació del Govern de les tres províncies per a donar suport a l'autodeterminació de Catalunya i denunciar la intervenció de les institucions catalanes per part del Govern espanyol

acto anna gabriel UV
Acte organitzat pel sindicat Acontracorrent a la UV Gabriel Rodríguez

publicado
2017-09-20 13:55:00

L'esquerra nacionalista valenciana, altres col·lectius socials i persones a favor del dret a decidir mostraran el seu suport al referèndum d'autodeterminació de Catalunya en una concentració convocada per Acció Cultural del País Valencià (ACPV), aquest dimecres 20 de setembre, a les 20.00, davant la Delegació del Govern en València. La convocatòria ha sigut secundada per l'organització socialista d'alliberament nacional Endavant i altres col·lectius, com Intersindical Valenciana, CCOO, Bloc, o Escola Valenciana. A més a més, ACPV també ha convocat a Castelló i Alacant altres actes, a les 20.00 hores, davant les Subdelegacions del Govern, en Elx, a la mateixa hora, en la Plaça de Baix i en Pedreguer i Alcoi, en la porta dels seus respectius Ajuntaments.

Amb la protesta, des d'ACPV volen denunciar "la intervenció de les institucions catalanes per part del Govern espanyol", perquè observen "amb creixent alarma l'autoritarisme creixent" de l'Estat. Per això, entenen com una "obligació denunciar una deriva que pot acabar significant una gravíssima erosió de la democràcia". A més, ACPV ha convocat una roda de premsa aquest dijous 21 de setembre a les 12.30, a l'Octubre Centre de Cultura Contemporània, per traslladar el parer de l'entitat davant aquesta situació.

Així mateix, l'esquerra valenciana s'ha mobilitzat per donar suport al referèndum d'autodeterminació de l'1 d'Octubre. Desenes de polítics, intel·lectuals i diversos representants de la societat civil valenciana han signat el manifest Va de democràcia, en el que denuncien la "deriva autoritària i centralista de l'Estat espanyol" amb el procés català, i que afirmen és "la mateixa deriva que obvia i ridiculitza les nostres demandes com a poble".

"Si no defensem el dret dels catalans i les catalanes a votar el seu futur com a poble, amb quina legitimitat defensarem front un Estat espanyol recentralitzador i hostil als nostres interessos, el dret a disposar dels recursos que generem, a emprar la nostra llengua, a vertebrar el nostre país, a augmentar, en definitiva, el nostre benestar?", puntualitzen els signants del manifest Va de democràcia, que fan "una crida a la participació" i donen suport "al referèndum del proper dia 1 d'Octubre".

A més, diferents col·lectius i persones de l'espectre de l'esquerra nacionalista valenciana s'han organitzat al voltant de la Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià per reivindicar "la democràcia i les llibertats democràtiques" i denunciar "la repressió i l'autoritarisme de l'estat espanyol contra entitats, persones, mitjans de comunicació i institucions que defensen els drets humans, les llibertats democràtiques i l'exercici del dret a l'autodeterminació de Catalunya" i per això animen "a la societat catalana a continuar amb pas ferm en l'exercici del seu dret a decidir", i als valencians "a participar en els actes que es faran arreu del País Valencià en els dies vinents", com la concentració d'aquest dimecres o l'acte convocat per al 28 de setembre al Teatre Micalet de València.

0 Comentarios

Destacadas

Democracia participativa
E-democracia: la innovación democrática que no termina de arrancar

Varios países han avanzado mucho en la participación ciudadana a través de mecanismos de e-información, consulta y toma de decisiones. Sin embargo, sus expertos alertan de la dificultad de implicar a la ciudadanía en herramientas que pueden hacer de dique ante la progresiva reducción a lo representativo de la política institucional.

Trabajo doméstico
Empleo abre una puerta a que las trabajadoras domésticas reduzcan su brecha de cotizaciones en 2019
El ministerio estudiará las propuestas de las trabajadoras domésticas para aumentar sus tramos de cotización un mes después de que una enmienda en los Presupuestos retrasara la equiparación plena a la Seguridad Social hasta 2024.
Partidos políticos
Casado, nuevo presidente del PP
El vicesecretario de comunicación del PP se impone a Soraya Sáenz de Santamaría en las primeras primarias del Partido Popular.

Últimas

Deportes
Ahora Madrid y la remunicipalización simulada de los polideportivos público-privados

Alegando el mantenimiento de los puestos de trabajo —que continúan precarios— y la ficción de colocar un administrador público al frente de cada entidad, el ayuntamiento simula una inexistente remunicipalización de servicios en cinco polideportivos municipales.

Arte
Una artista denuncia al director del CAC de Málaga, que ya fue señalado por “abuso de poder”
La artista plástica Marina Vargas ha interpuesto una denuncia contra Fernando Fernando Francés, director del Centro de Arte Contemporáneo de Málaga (CAC).
Falsos autónomos
Huelga indefinida en Sueca tras la inspección que declara Servicarne falsa cooperativa
Inspección alega que la empresa principal en la que prestan servicios ha utilizado los servicios de Servicarne para evitar la contratación directa de las trabajadoras.