L’espai de lliure aprenentatge El Punt celebra un any este cap de setmana

El Punt és un lloc per a profunditzar en la difusió del coneixement, la cultura i la memòria com a eines necessàries per a una profunda transformació social. Estan construïnt una biblioteca de lectures políticament incorrectes i intel·lectualment estimulants per a totes les edats.

El punt espai de lliure aprenentatge
El Punt, espai de lliure aprenentatge. Beatriz Badenas

publicado
2017-11-22 12:13:00

En creuar el pont de fusta a la dreta, quan arribes al cantó d’una botiga de belles arts per a la que no passa el temps, topes amb el carrer Garcilaso. Endins hi ha una placeta que reuneix tot l’encant dels edificis de Ciutat Vella, on està El Punt, un Centre de Formació i Documentació autogestionat que s’inclou al Catàleg de la Xarxa de Biblioteques Socials del País Valencià i Catalunya. 

L’entorn ve acompanyat d’un interior igual d’acollidor per a aquelles que gaudeixen dels llibres i documents que no es troben en qualsevol biblioteca. Entre exemplars de La Traca, Molotov i altres molts, es deixa entreveure la particularitat d’este lloc on l’únic que no falta són donacions. Este any s’han encarregat de recopilar, catalogar i estudiar la memòria documental que arriba, encara que queda molt de treball per fer.

Este espai construït des de l’autoorganització social i comunitària celebra un any d’activitat. El Punt va nàixer arran de la confluència del Centre de Documentació Antagonista (CDA), la Biblioteca Anarquista Al Margen (BAAM), i Arada, eina de feminismes i memòria. Al llarg de l’any ha acollit també col·lectius com ara Anarko, Voces del Extremo, Juventudes Libertarias i València Libertària.

Fins ara han participat en la Fira Anarquista de València i Dènia, i en la Fira Alternativa de València. També han organitzat activitats infantils i presentacions de llibres, alhora que han participat de la vida veïnal. Els agradaria continuar incrementant el ritme d’activitats programades. L’avanç és lent per les dificultats econòmiques i el nivell de treball que han d’assolir, per això estan pensant en llençar una campanya de micromecenatge en crowdfunding.

L’espai està obert per a reunions de col·lectius, xerrades, tallers, reunions de lectura o trobades d’estudi.

Ara mateix El Punt obri les seues portes amb una assiduïtat de tres voltes per setmana (dimarts, dimecres i dijous), i compta amb tres tipus de sòcies (lectores o investigadores, col·laboradores, i de plena participació). L’espai està obert per a reunions de col·lectius, xerrades, tallers, reunions de lectura o trobades d’estudi.

Este divendres 24 faran una manifestació i acció en Ciutat Vella contra la turistificació junt a altres col·lectius del barri. Tot seguit, celebraran el seu aniversari, amb el que volen donar un pas endavant per donar-se a conéixer i fer créixer l’espai. En el programa hi ha diverses activitats com ara la presentació del llibre de Joan Català L’etern descontent (Descontrol, 2017) i de José Luis Carretero Eduardo Barriobero: las luchas de un jabalí (QUEIMADA, 2017), jocs de taula col·laboratius, dinar vegà i apte per a cel·líacs, jocs i contes per a infants, i concert de Pepe Ruiz.

0 Comentarios

Destacadas

Agresiones sexuales
Universidades y acoso sexual: ‘cum laude’ en silencio
Pikara Magazine y El Salto publican una actualización del informe #AcosoEnLaUni, en el que se repite una constante: muchos abusos siguen en la sombra.
Ahora Madrid
Venden en Wallapop el programa de Ahora Madrid por tres euros

Un anuncio en el conocido portal de venta de artículos de segunda mano Wallapop, firmado por Manoli C., ofrece el programa “seminuevo”.

Comunidad de Madrid
Menores hacinados en un ‘búnker’

El centro de primera acogida de Hortaleza tiene 35 camas, pero ha llegado a albergar a 150 jóvenes. Los chicos del ‘Claruja’ viven hacinados tras cruzar África y atravesar el Estrecho.

Libertad de información
Absuelto el periodista Boro

Boro, periodista de La Haine, estaba acusado de atentado a la autoridad y lesiones, delitos por los que se enfrentaba a dos años de cárcel y al pago de 6.200 de responsabilidad civil, por hechos ocurridos tras la manifestación Jaque a la monarquía en abril de 2014.

Cine
El cine ya mostró la América de Trump

El sorpasso de Trump en las elecciones presidenciales de 2016 provocó un cisma en la nación del dólar. Pese a la debacle emocional, el cine de esas tierras había anticipado el dibujo de un electorado afín a su ideología y proclive a las políticas del mandatario estadounidense.

Últimas

Pista de aterrizaje
Silvia Agüero: “El antigitanismo es otro macho al que hay que derribar”
Silvia Agüero es promotora de la campaña internacional contra la violencia etno-obstétrica La revolución de las rosas romaní.
Medio rural
Neocolonialismo minero: ¿por qué las poblaciones locales no pueden decidir sobre los proyectos?
2
El derecho de los pueblos contra la explotación salvaje de sus recursos del colonialismo debe comenzar a reivindicarse en nuestro propio territorio.