Autogestión
L’espai de lliure aprenentatge El Punt celebra un any este cap de setmana

El Punt és un lloc per a profunditzar en la difusió del coneixement, la cultura i la memòria com a eines necessàries per a una profunda transformació social. Estan construïnt una biblioteca de lectures políticament incorrectes i intel·lectualment estimulants per a totes les edats.

El punt espai de lliure aprenentatge
El Punt, espai de lliure aprenentatge. Beatriz Badenas

publicado
2017-11-22 12:13

En creuar el pont de fusta a la dreta, quan arribes al cantó d’una botiga de belles arts per a la que no passa el temps, topes amb el carrer Garcilaso. Endins hi ha una placeta que reuneix tot l’encant dels edificis de Ciutat Vella, on està El Punt, un Centre de Formació i Documentació autogestionat que s’inclou al Catàleg de la Xarxa de Biblioteques Socials del País Valencià i Catalunya. 

L’entorn ve acompanyat d’un interior igual d’acollidor per a aquelles que gaudeixen dels llibres i documents que no es troben en qualsevol biblioteca. Entre exemplars de La Traca, Molotov i altres molts, es deixa entreveure la particularitat d’este lloc on l’únic que no falta són donacions. Este any s’han encarregat de recopilar, catalogar i estudiar la memòria documental que arriba, encara que queda molt de treball per fer.

Este espai construït des de l’autoorganització social i comunitària celebra un any d’activitat. El Punt va nàixer arran de la confluència del Centre de Documentació Antagonista (CDA), la Biblioteca Anarquista Al Margen (BAAM), i Arada, eina de feminismes i memòria. Al llarg de l’any ha acollit també col·lectius com ara Anarko, Voces del Extremo, Juventudes Libertarias i València Libertària.

Fins ara han participat en la Fira Anarquista de València i Dènia, i en la Fira Alternativa de València. També han organitzat activitats infantils i presentacions de llibres, alhora que han participat de la vida veïnal. Els agradaria continuar incrementant el ritme d’activitats programades. L’avanç és lent per les dificultats econòmiques i el nivell de treball que han d’assolir, per això estan pensant en llençar una campanya de micromecenatge en crowdfunding.

L’espai està obert per a reunions de col·lectius, xerrades, tallers, reunions de lectura o trobades d’estudi.

Ara mateix El Punt obri les seues portes amb una assiduïtat de tres voltes per setmana (dimarts, dimecres i dijous), i compta amb tres tipus de sòcies (lectores o investigadores, col·laboradores, i de plena participació). L’espai està obert per a reunions de col·lectius, xerrades, tallers, reunions de lectura o trobades d’estudi.

Este divendres 24 faran una manifestació i acció en Ciutat Vella contra la turistificació junt a altres col·lectius del barri. Tot seguit, celebraran el seu aniversari, amb el que volen donar un pas endavant per donar-se a conéixer i fer créixer l’espai. En el programa hi ha diverses activitats com ara la presentació del llibre de Joan Català L’etern descontent (Descontrol, 2017) i de José Luis Carretero Eduardo Barriobero: las luchas de un jabalí (QUEIMADA, 2017), jocs de taula col·laboratius, dinar vegà i apte per a cel·líacs, jocs i contes per a infants, i concert de Pepe Ruiz.

0 Comentarios

Destacadas

Industria farmacéutica
Más de 500 medicamentos con problemas de suministro en España

El desabastecimiento de medicamentos en España ya supone más que una alerta farmacéutica. Son cientos de historias de pacientes sin su tratamiento.

Economía
Impuestos a la carne y al plástico: los impuestos Pigouvianos

Debido a la crisis climática, muchos países ya se plantean poner impuestos a la carne o a los plásticos. Estos impuestos, cuyo coste recae directamente en el consumidor, se llaman impuestos Pigouvianos.

Aporofobia
El doble filo para esconder el racismo

El rechazo a las personas migrantes rescatadas en el mar tiene un componente aporófobo desde nuestra mentalidad capitalista porque se considera que estas personas no van a poder aportar algo útil a la sociedad, pero este rechazo no deja de ser también racista, xenófobo, islamófobo y machista.

Tenemos que hablar
Hacer el agosto

A veces parece que agosto es un mes de saldo y esquina, de periódicos delgados sin noticias, de columnistas escribiendo sobre sus vacaciones en Benidorm. Es como si el mundo se parara.