Huelga feminista
Benimaclet acull demà una jornada de suport a la vaga feminista

València es prepara per a la vaga del pròxim dijous. El comité de vaga del barri valencià ha convocat una cercavila informativa a les dotze i un menjar solidari al col·legi Pare Català. La difusió continuarà durant la resta de la setmana per tota la ciutat.

manifestacion 8m valencia
Cartell de la manifestació feminista a València que tindrà lloc el proper 8M

publicado
2018-03-02 12:30:00

La vaga del pròxim 8 de març se secundarà a la ciutat de València, igual que a la resta de l’Estat. Els esforços per organitzar-se continuen i les activitats per a difondre tota la informació es multipliquen a partir d’este cap de setmana i fins el proper dijous.

El dissabte a Benimaclet, a partir de les dotze hi haurà cercavila informativa pel barri, pensat per les activistes per a donar a conéixer a les dones del barri els motius per fer la vaga. A partir de les catorze hores hi haurà dinar popular al col·legi Pare Català, on es pretén, a més de compartir una estona, recollir diners per al suport de la vaga i les despeses que comporta, com ara el cost dels cartells informatius. Per finalitzar la jornada, a partir de les setze hores es podrà gaudir d’una obra sobre Monòlegs de la vagina, a càrrec del col·lectiu Gemega.

Mentrestant, molts establiments comercials d’este barri han decidit visibilitzar el seu suport a la vaga posant el cartell de la convocatòria. Bars, restaurants, llibreries, tendes de regals, fins a dotze negocis i associacions han apostat per donar suport a la vaga i fer-la visible al barri.

D’altra banda, des de la coordinació de la vaga de consum a la ciutat de València, tornaran a eixir este dissabte de vesprada a donar informació en la zona més comercial del centre històric. Com el passat 25 de febrer, repartiran follets explicatius de què és una vaga de consum i la seua relació amb la vaga feminista acompanyades de un ‘sound system’ per cantar les consignes. La cita serà en la plaça de bous cap a les déneu hores. Esta vegada, a més dels àudios sobre la vaga que sonaran per l’altaveu, seran acompanyades pel ritme de la LesbianBanda, amb la idea de cridar més l’atenció de la gent.

Per la seua part, el grup de cures repartirà pamflets per diferents barris (Russafa, Benimaclet, Jesús i Benicalap). També pensen cobrir, durant la setmana que ve, el Cabanyal i la Fuensanta, parant especial atenció als mercats i centres de salut. Este grup està preparant davantals amb el lema “Vaga de cures. 8M penge el davantal”, triat per visibilitzar la desproporcionalitat del treball femení a casa i amb les cures.

Les comissions d’estudiants i de treballadores s’unixen a la difusió per les universitats, empreses i centres públics com els ajuntaments. Si es vol ajudar, només cal contactar-les per conéixer les convocatòries, n’hi haurà per tots el barris, i també als pobles arreu del País Valencià. Des de l'organització  animen a fer un pas endavant i afegixen: "Ja quasi ho tenim, cuidem-nos!".

Relacionadas

Huelga feminista
El Gobierno vulneró el derecho a la huelga con los servicios mínimos de transporte el 8M de 2018

La Audiencia Nacional anula los servicios mínimos del transporte ferroviario y por carretera de la huelga del 8 de marzo de 2018 tras el recurso de CC OO. El sindicato ha interpuesto recursos también por los servicios mínimos impuestos este año.

País Valenciano
El movimiento feminista de València denuncia 8 multas durante la huelga del 8M
El colectivo recibió un total de 8 multas durante la huelga feminista del 8M. Las sanciones suponen 5.000 euros y están amparadas en la Ley Mordaza.
0 Comentarios

Destacadas

Salud mental
La ONU señala el sindicalismo como “fundamental” para la salud mental
El último informe del relator especial para la salud de la ONU afirma que las medidas para combatir la desigualdad son más efectivas para promover la salud mental que las terapias medicinales.
Fronteras
“Si no hubiésemos estado ahogándonos en la frontera, hubiesen venido a salvarnos”

El colectivo Caminando Fronteras publica su informe Vida en la Necrofrontera, una denuncia contra las políticas fronterizas que recupera la memoria de más de un millar de personas muertas o desaparecidas en su intento de llegar al Estado español por la Frontera Sur.

Argentina
Macri se asocia al peronismo xenófobo para contener el “Frente de todos” de Kirchner y Fernández

En el peor momento de su gobierno, Macri va por su reelección y elige al peronista Pichetto para que lo acompañe en la fórmula. El binomio Alberto Fernández- Cristina Fernández busca evitarlo y volver al poder.

Antifascismo
Imputados por manifestarse contra la Lega
1

Dos episodios graves ocurridos en Salerno y que afectan de diferentes maneras a la vida universitaria, vistos en conjunto, resultan muy indicativos del período que estamos atravesando.

Últimas

Tecnología
La red 5G: un paso más hacia la sociedad telegestionada

Con suma celeridad las administraciones públicas han concedido los permisos a la nueva red de telecomunicaciones 5G, para la que no están disponibles herramientas de medida. Hay información científica que dice que añadirá nuevos perjuicios a la salud además de los ya existentes por la actual contaminación electromagnética.

Movilidad
Rebelión ciudadana en defensa de Madrid Central

La recién creada Plataforma en Defensa de Madrid Central convoca una manifestación para el sábado 29 y solicita una reunión urgente con el nuevo alcalde, así como con todas las fuerzas políticas del Consistorio. Si se revierte la zona de bajas emisiones, anuncian acciones legales.