Benimaclet acull demà una jornada de suport a la vaga feminista

València es prepara per a la vaga del pròxim dijous. El comité de vaga del barri valencià ha convocat una cercavila informativa a les dotze i un menjar solidari al col·legi Pare Català. La difusió continuarà durant la resta de la setmana per tota la ciutat.

manifestacion 8m valencia
Cartell de la manifestació feminista a València que tindrà lloc el proper 8M

publicado
2018-03-02 12:30:00

La vaga del pròxim 8 de març se secundarà a la ciutat de València, igual que a la resta de l’Estat. Els esforços per organitzar-se continuen i les activitats per a difondre tota la informació es multipliquen a partir d’este cap de setmana i fins el proper dijous.

El dissabte a Benimaclet, a partir de les dotze hi haurà cercavila informativa pel barri, pensat per les activistes per a donar a conéixer a les dones del barri els motius per fer la vaga. A partir de les catorze hores hi haurà dinar popular al col·legi Pare Català, on es pretén, a més de compartir una estona, recollir diners per al suport de la vaga i les despeses que comporta, com ara el cost dels cartells informatius. Per finalitzar la jornada, a partir de les setze hores es podrà gaudir d’una obra sobre Monòlegs de la vagina, a càrrec del col·lectiu Gemega.

Mentrestant, molts establiments comercials d’este barri han decidit visibilitzar el seu suport a la vaga posant el cartell de la convocatòria. Bars, restaurants, llibreries, tendes de regals, fins a dotze negocis i associacions han apostat per donar suport a la vaga i fer-la visible al barri.

D’altra banda, des de la coordinació de la vaga de consum a la ciutat de València, tornaran a eixir este dissabte de vesprada a donar informació en la zona més comercial del centre històric. Com el passat 25 de febrer, repartiran follets explicatius de què és una vaga de consum i la seua relació amb la vaga feminista acompanyades de un ‘sound system’ per cantar les consignes. La cita serà en la plaça de bous cap a les déneu hores. Esta vegada, a més dels àudios sobre la vaga que sonaran per l’altaveu, seran acompanyades pel ritme de la LesbianBanda, amb la idea de cridar més l’atenció de la gent.

Per la seua part, el grup de cures repartirà pamflets per diferents barris (Russafa, Benimaclet, Jesús i Benicalap). També pensen cobrir, durant la setmana que ve, el Cabanyal i la Fuensanta, parant especial atenció als mercats i centres de salut. Este grup està preparant davantals amb el lema “Vaga de cures. 8M penge el davantal”, triat per visibilitzar la desproporcionalitat del treball femení a casa i amb les cures.

Les comissions d’estudiants i de treballadores s’unixen a la difusió per les universitats, empreses i centres públics com els ajuntaments. Si es vol ajudar, només cal contactar-les per conéixer les convocatòries, n’hi haurà per tots el barris, i també als pobles arreu del País Valencià. Des de l'organització  animen a fer un pas endavant i afegixen: "Ja quasi ho tenim, cuidem-nos!".

Relacionadas

Huelga feminista
La CUT convoca una huelga solo para mujeres en el 8 de marzo
AST, CoBas, SAS, IA, SO y SUSH han registrado de manera conjunta un preaviso de huelga general el día 8 de marzo.
Feminismos
El debate entre abolicionismo y regulacionismo que nos debilita
35

Ese enfrentamiento entre abolicionismo y regulacionismo no solo es un falso dilema, bastante reduccionista además, sino que debilita al movimiento feminista de cara al 8M.

0 Comentarios

Destacadas

Derechos Humanos
Siete detenidos por resistencia en el desahucio simultáneo de tres viviendas de Argumosa, 11

Cuatro desahucios en la mañana del 22 de febrero en Madrid. La operación de Delegación de Gobierno ha acarreado siete detenciones.

México
Superar los muros de Tijuana

Los habitantes de esta joven ciudad mexicana han normalizado la presencia del colosal muro que los separa de Estados Unidos

Ley Trans
“Podemos ha secuestrado nuestros derechos al dejar la Ley Trans en un cajón”

La Plataforma Trans ha pedido a Unidos Podemos, que registró la ley el 23 de febrero de 2018, que se comprometa a volver a hacerlo tras las elecciones. La convocatoria de elecciones generales deja sin salida este texto, surgido del trabajo de personas trans para garantizar sus derechos.

Opinión
Lo político es lo privado
2

Una tarde para un amigo. Cinco semanas para conocer a tu hijo. Y si no puedes con ello, si no lo asumes, si la mentira se te hace excesivamente dura, tendrás dos días de baja y cuatro tipos de pastillas.

Últimas

Arte
Unos apuntes sobre las niñas de Balthus

Quienes leemos las imágenes debemos esforzarnos en no caer en tópicos que aporten poco o nada a la lectura. Que nuestras lecturas se basen en el compromiso con la obra y la imagen y estén fuera de todo marketing o negocio.

Tribuna
Hagamos memoria

Si entre los atributos del ser humano estuviera extraer conclusiones de provecho sobre su trayectoria como especie, la historia no sería la historia de nuestras guerras.