Benimaclet acull demà una jornada de suport a la vaga feminista

València es prepara per a la vaga del pròxim dijous. El comité de vaga del barri valencià ha convocat una cercavila informativa a les dotze i un menjar solidari al col·legi Pare Català. La difusió continuarà durant la resta de la setmana per tota la ciutat.

manifestacion 8m valencia
Cartell de la manifestació feminista a València que tindrà lloc el proper 8M

publicado
2018-03-02 12:30:00

La vaga del pròxim 8 de març se secundarà a la ciutat de València, igual que a la resta de l’Estat. Els esforços per organitzar-se continuen i les activitats per a difondre tota la informació es multipliquen a partir d’este cap de setmana i fins el proper dijous.

El dissabte a Benimaclet, a partir de les dotze hi haurà cercavila informativa pel barri, pensat per les activistes per a donar a conéixer a les dones del barri els motius per fer la vaga. A partir de les catorze hores hi haurà dinar popular al col·legi Pare Català, on es pretén, a més de compartir una estona, recollir diners per al suport de la vaga i les despeses que comporta, com ara el cost dels cartells informatius. Per finalitzar la jornada, a partir de les setze hores es podrà gaudir d’una obra sobre Monòlegs de la vagina, a càrrec del col·lectiu Gemega.

Mentrestant, molts establiments comercials d’este barri han decidit visibilitzar el seu suport a la vaga posant el cartell de la convocatòria. Bars, restaurants, llibreries, tendes de regals, fins a dotze negocis i associacions han apostat per donar suport a la vaga i fer-la visible al barri.

D’altra banda, des de la coordinació de la vaga de consum a la ciutat de València, tornaran a eixir este dissabte de vesprada a donar informació en la zona més comercial del centre històric. Com el passat 25 de febrer, repartiran follets explicatius de què és una vaga de consum i la seua relació amb la vaga feminista acompanyades de un ‘sound system’ per cantar les consignes. La cita serà en la plaça de bous cap a les déneu hores. Esta vegada, a més dels àudios sobre la vaga que sonaran per l’altaveu, seran acompanyades pel ritme de la LesbianBanda, amb la idea de cridar més l’atenció de la gent.

Per la seua part, el grup de cures repartirà pamflets per diferents barris (Russafa, Benimaclet, Jesús i Benicalap). També pensen cobrir, durant la setmana que ve, el Cabanyal i la Fuensanta, parant especial atenció als mercats i centres de salut. Este grup està preparant davantals amb el lema “Vaga de cures. 8M penge el davantal”, triat per visibilitzar la desproporcionalitat del treball femení a casa i amb les cures.

Les comissions d’estudiants i de treballadores s’unixen a la difusió per les universitats, empreses i centres públics com els ajuntaments. Si es vol ajudar, només cal contactar-les per conéixer les convocatòries, n’hi haurà per tots el barris, i també als pobles arreu del País Valencià. Des de l'organització  animen a fer un pas endavant i afegixen: "Ja quasi ho tenim, cuidem-nos!".

0 Comentarios

Destacadas

Partidos políticos
Se mantiene el efecto Sánchez: el PSOE sube del 30% en intención de voto

El centro izquierda sale reforzado en el barómetro del CIS de septiembre. El partido de extrema derecha Vox aparece por primera vez en la estimación de voto.

Tortura
Un tribunal alemán deja en libertad a la mano derecha del “monstruo” de Colonia Dignidad

Un tribunal de Düsseldorf asegura que la sentencia que condena al médico de la secta Colonia Dignidad, Harmut Hopp, a cinco años de cárcel en Chile no puede aplicarse en suelo alemán.

Bebés robados
¿Por qué una ley estatal de bebés robados?

Hoy, jueves 25 de septiembre de 2018, se ha registrado en el Congreso de los Diputados la primera Proposición de Ley estatal sobre bebés robados. El primer gran paso para la aprobación de esta Ley en el Parlamento estatal.

Memoria histórica
El Estado discrimina a las víctimas del mayor atentado del GAL

Este martes se cumplen 33 años del asesinato de cuatro refugiados vascos en el Hotel Monbar. El gobierno de Rajoy impidió que sus familiares fuesen tratados de la misma forma que las víctimas de ETA.

Últimas

Vivienda
Una acampada para evitar el desahucio de Argumosa 11

Desde el Sindicato de Inquilinas e Inquilinos de Madrid, Lavapiés ¿dónde vas? y PAH Madrid Centro reclaman una moratoria en los desahucios y en el fin de los contratos de alquiler hasta que se tramite la Ley de Vivienda de la PAH.

Industria armamentística
Los yayoflautas se rebelan contra el comercio de armas y la guerra
Yayoflautas protestan en Sol contra la venta de armas a Arabia Saudí y en solidaridad con el pueblo de Yemen.
Música clásica
Mahler in the jungle
Gustavo Dudamel dirigió a la Mahler Chamber Orchestra en Madrid, con obras de Schubert y Mahler.
Cine
‘Fast watching’, o cómo Netflix ha pervertido los hábitos de consumo
3

Netflix ha implantado un catálogo de idiosincrasias empresariales que han terminado afectando directamente los hábitos del consumidor.