Huelga feminista
Benimaclet acull demà una jornada de suport a la vaga feminista

València es prepara per a la vaga del pròxim dijous. El comité de vaga del barri valencià ha convocat una cercavila informativa a les dotze i un menjar solidari al col·legi Pare Català. La difusió continuarà durant la resta de la setmana per tota la ciutat.

manifestacion 8m valencia
Cartell de la manifestació feminista a València que tindrà lloc el proper 8M

publicado
2018-03-02 12:30

La vaga del pròxim 8 de març se secundarà a la ciutat de València, igual que a la resta de l’Estat. Els esforços per organitzar-se continuen i les activitats per a difondre tota la informació es multipliquen a partir d’este cap de setmana i fins el proper dijous.

El dissabte a Benimaclet, a partir de les dotze hi haurà cercavila informativa pel barri, pensat per les activistes per a donar a conéixer a les dones del barri els motius per fer la vaga. A partir de les catorze hores hi haurà dinar popular al col·legi Pare Català, on es pretén, a més de compartir una estona, recollir diners per al suport de la vaga i les despeses que comporta, com ara el cost dels cartells informatius. Per finalitzar la jornada, a partir de les setze hores es podrà gaudir d’una obra sobre Monòlegs de la vagina, a càrrec del col·lectiu Gemega.

Mentrestant, molts establiments comercials d’este barri han decidit visibilitzar el seu suport a la vaga posant el cartell de la convocatòria. Bars, restaurants, llibreries, tendes de regals, fins a dotze negocis i associacions han apostat per donar suport a la vaga i fer-la visible al barri.

D’altra banda, des de la coordinació de la vaga de consum a la ciutat de València, tornaran a eixir este dissabte de vesprada a donar informació en la zona més comercial del centre històric. Com el passat 25 de febrer, repartiran follets explicatius de què és una vaga de consum i la seua relació amb la vaga feminista acompanyades de un ‘sound system’ per cantar les consignes. La cita serà en la plaça de bous cap a les déneu hores. Esta vegada, a més dels àudios sobre la vaga que sonaran per l’altaveu, seran acompanyades pel ritme de la LesbianBanda, amb la idea de cridar més l’atenció de la gent.

Per la seua part, el grup de cures repartirà pamflets per diferents barris (Russafa, Benimaclet, Jesús i Benicalap). També pensen cobrir, durant la setmana que ve, el Cabanyal i la Fuensanta, parant especial atenció als mercats i centres de salut. Este grup està preparant davantals amb el lema “Vaga de cures. 8M penge el davantal”, triat per visibilitzar la desproporcionalitat del treball femení a casa i amb les cures.

Les comissions d’estudiants i de treballadores s’unixen a la difusió per les universitats, empreses i centres públics com els ajuntaments. Si es vol ajudar, només cal contactar-les per conéixer les convocatòries, n’hi haurà per tots el barris, i també als pobles arreu del País Valencià. Des de l'organització  animen a fer un pas endavant i afegixen: "Ja quasi ho tenim, cuidem-nos!".

Relacionadas

Huelga feminista
El Gobierno vulneró el derecho a la huelga con los servicios mínimos de transporte el 8M de 2018

La Audiencia Nacional anula los servicios mínimos del transporte ferroviario y por carretera de la huelga del 8 de marzo de 2018 tras el recurso de CC OO. El sindicato ha interpuesto recursos también por los servicios mínimos impuestos este año.

0 Comentarios

Destacadas

Residuos
El verano agrava los problemas con la basura de las ciudades españolas

La temporada estival supone un pico en la generación de residuos. A los peligros asociados a los incendios que generan los vertederos se une la saturación de las plantas a la hora de tratar la basura.

Sexualidad
De conjugaciones relacionales

Tres personas conversan sobre cómo entienden los vínculos, la atracción o la confianza. No son expertas ni teóricas, pero tienen mucho que decir.

Brasil
Open Democracy accede a documentos de Bolsonaro en los que planea acabar con el Amazonas

La organización Open Democracy ha tenido acceso a una presentación de PowerPoint en la que se habla de discurso de odio e intenciones de segregación contra la población del Amazonas, así como la construcción de varios proyectos que acabarían con uno de los pulmones del planeta.

Junta de Extremadura
Fruta podrida
Atanasio Naranjo es el presidente de Afruex (la patronal de la fruta). La cabeza visible de un emporio económico, Tany Nature, levantado sobre la explotación de los trabajadores, la ruina de miles de pequeños campesinos y el trato de favor constante de la Junta.

Últimas

Ecofeminismo
¿Por qué molesta Greta Thunberg?
Asististimos una virulenta reacción contra Greta Thunberg que ignora deliberadamente el espacio Fridays for Future, niega el cambio climático y tiene su buena dosis de machismo
Accesibilidad
No, Badajoz no es una ciudad accesible
Cualquier salida por pequeña que sea desde su domicilio es, para las personas con discapacidad motora, una auténtica prueba de obstáculos
Vivienda
La zona cero de la gentrificación en València

La gentrificación que sufren barrios del centro de la ciudad como Russafa y Ciutat Vella supone una violencia económica que amenaza y expulsa al vecindario de toda la vida y lo sustituye por nuevas clases sociales.

Menores migrantes
Salima: “Ahora yo estoy decidiendo mi futuro”

Salima, de Nador (Marruecos), cruzó sola la frontera con Melilla cuando tenía 16 años. Dos años después llegó a Málaga, también sola. Es una de las niñas que ha dejado atrás su país y su familia en busca de un futuro mejor.