Palestina
La ciutat de Castelló uneix lluites

Els col·lectius LGTBI i BDS Castelló s'han reunit davant l'Ajuntament per demanar justícia pel poble palestí i manifestar-se contraris a les agressions LGTBIfobes

LGTBIQ i BDS
Els col·lectius LGTBI i BDS Castelló es concentren enfront de l'Ajuntament de Castelló Paula Llopis

publicado
2018-05-18 09:00:00

Vora un centenar de persones es van concentrar ahir a la plaça de la Peixatera, situada al costat de l'Ajuntament de Castelló de la Plana per a manifestar la seua contrarietat "al bloqueig imposat per Israel a Gaza". Aquesta, organitzada per la secció del País Valencià de Boicot, Desinversions i Sancions a Israel (BDS), estava convocada per a les 19.30 hores de la vesprada la mateixa setmana que nombroses concentracions del mateix caràcter se celebren a diverses ciutats europees.

Els col·lectius LGTBI i BDS Castelló s'uneixen per defensar les seues reivindicacions. PAULA LLOPIS

Totes aquestes han estat per un mateix motiu: el darrer dimarts 15 de maig es van complir 70 anys del "Nabka" paraula que significa "catàstrofe" i referida a l'expulsió de la població palestina provocada per la creació de l'estat d'Israel. Així, la vesprada del 17 de maig, dos megàfons i diverses banderes cridaven a la capital de La Plana consignes com "Boicot a Israel: és racista i genocida" i "Jerusalem capital de Palestina!".

Al manifest van llegir un breu text on expressaven la seua contrarietat al sionisme i a la situació actual de la població palestina, així com el nom de les 62 persones assassinades a les protestes a la franja de Gaza aquesta setmana, noms que també eren escrits a terra amb guix. BDS Castelló va exigir a l'Ajuntament que "recolze la campanya BDS", i al govern de la Generalitat i l'Estat Espanyol "que trenquen les relacions institucionals amb Israel" i un compliment total de les resolucions de l'ONU.